Efter öppnandet av den nya restaurangen Sushi Yaki Noodle i oktober förra året byggdes de äldre lokalerna om. Planen var att låta den gamla restaurangen servera lite mer ovanliga sushisorter, med specialutbildade kockar från utlandet i köket. Men nu har planerna fått läggas på is.

– Vi lämnade in vår första ansökan till Migrationsverket i februari förra året. De sa att ärendet skulle ta ett halvår men tiden har bara flyttats fram, förklarar De Phat Ly uppgivet.

Det är kockar från Thailand och Vietnam som man nu väntar på att få flyga in. Men De Phat Ly menar att de långa handläggningstiderna försvårar situationen för kockarna som kan bli tvungna att hitta nya jobb istället.

– Det är inte lätt att få tag på kockar som vill flytta till Skövde och är specialutbildade i det japanska köket. De kan redan ha sagt upp sig från sina gamla jobb, så det är inte alls säkert att de väntar på oss, säger De Phat Ly.

Han förklarar att det är många restauranger i närområdet som har liknande problem, men det enda han kan göra är att vänta.

– Det är jobbigt när vi inte kan påverka någonting. Många kunder har frågat vad som ska hända men vi vågar inte svara dem. Det känns lite hopplöst.

Tidningen har varit i kontakt med Migrationsverket som i nuläget inte kan kommentera fallet.

Mat