Det är Mariestads kommun som i ett pressmeddelande gått ut med att Migrationsverket planerar en flytt till Skövde. Migrationsverket ska inte ha offentligt meddelat flytt, men Mariestads kommun skickar ändå protest till regeringen och begär möte med ansvarig minister och Migrationsverket.

− Att få höra om planerna på en flytt av 20 arbetstillfällen från orten, och ännu en statlig myndighet som centraliserar, via inofficiella vägar tycker vi är anmärkningsvärt. Vi efterlyser dialog och kommunikation med berörda parter, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Johan Abrahamsson (M) i pressmeddelandet och tillägger att frågan verkar ha drivits så långt inom Migrationsverket att den redan ligger för beslut hos myndighetens fastighetsavdelning i Norrköping.

Om flytten genomförs menar kommunen att den går rakt emot regeringens uppdrag att utlokalisera statlig verksamhet till mindre orter.

− Vi ifrågasätter om myndigheters ledande tjänstemän verkar i linje med den politik regeringen driver, eller om de har en egen agenda, säger kommun-styrelsens andre vice ordförande Janne Jansson (S).

Migrationsverket går inte ut med särskilt mycket information i nuläget.

– Det är inget som har beslutats om än och om något sker så handlar det om minst ett år fram i tiden. Inget är tänkt att ske nu, säger Nike Larsson, presskommunikatör på Migrationsverket, till tidningen.

Annons