– Har du pratat med klubbarna?, frågar Blom.

Nej, jag ska göra det.

– Då måste du vara lite förberedd. Du kliver in i en hierarkisk ledarmiljö. Det är minerad mark. Det kan vara taggarna utåt. Det är möjligt att de kommer be dig om att sluta skriva negativt om sin klubb.

Men alla vill väl att spelarna ska må bra och jag ska ju bara fråga hur de jobbar med att få spelare att må bättre...

– De kan se det på ett annat sätt. De kommer vilja veta vad du har för hockeyutbildning. Har du spelat hockey? Har du tränarutbildning? För många av dem är utbildning i deras ämne ett kvitto på att du kan något. Har du spelat ishockey?

Nix.

– Något annat?

Fotboll.

Vilken roll hade du?

Regista på mittfältet.

– Okej, då var du en sådan som bestämde rytmen, styrde spelet och såg ytorna och kunde trä in bollarna där: många av de här tränarna vi pratar om ser inte ytan. Dessa tränarna står still och väntar på bollen. Om de får passningen så passar de inte tillbaka.

Då blir det ett trögt spel utan rörelse och i värsta fall inget spel alls och det kan leda till ett kommunikationsproblem är det så du menar?

Annons

– Exakt! De kommunicerar i fel kanal. Det är ett tränarproblem och en generationsfråga.

***

Förklara gärna?

– Du har en ny generation som vågar säga att de mår dåligt. Sedan har du en annan generation av tränare som inte vill eller har tid att prata om sånt. Tränare med en viss ledarkultur har svårt för det. Samtidigt är det inte lätt att vara tränare när du har 24 spelare. Det underlättar att ha ett team runt laget som kan och vågar ta tag i de här frågorna.

Hur ska de göra det?

– Vi har klivit in i kommunikationssamhället där det handlar om att bygga relationer och det behövs en massa kommunikation. Annars kan man inte göra underverk. Du måste ha tränare och ledare som inte bara ser var spelaren står just nu. Du måste ha ledare som ser hela människan och var man vill att spelaren ska ta sig. Det är den tomma ytan. Det är den du måste se som ledare annars blir det problem.

Den ytan måste fyllas med löpningar och passningar eller dialog i det här fallet?

– Exakt. Hade du haft en världsspelare framför dig i ditt lag när du spelade som mittfältsregissör så hade han fattat. Han hade tagit löpningar in på den fria attraktiva ytan, du hade passat honom i fart, han hade passat tillbaka till dig och du hade kunnat spela honom igen och så hade han öst in mål.

Det behöver vara ett give and go-spel även utanför planen?

– Precis så. Ge och ta. En dialog. De tränarna som inte har förstått vad det handlar om: de vill inte kommunicera. De är rädda för kommunikation.

***

Martin Blom har utvecklat tennisspelare från 67:e till 4:e plats i världen och varit mental coach till NHL-spelare. Han har jobbat med en känd svensk spelare som fick besked om att han var för dålig för hockeyallsvenskan och skulle träna med juniorlaget istället.

Fyra år senare blev spelaren utsedd till bäste back i SHL och är numera proffs i NHL.

Blom har jobbat med flera spelare på olika nivåer i vår koncerns spridningsområde och är expert på hur vår subjektiva föreställningsvärld är uppbyggd. Tillsammans med spelarnas önskemål tar Blom fram en modell som bygger på att se hur bra spelaren kan bli, modellen gör att spelaren själv kan styra sin utveckling.

Och han vet också vad som kan göra att spelaren inte uppnår sin potential och vad det kan göra med spelare.

– Det är ju många spelare som inte upptäcks, som vissa tränare ser som mindre bra, de blir stämplade som de som inte kommer bli något. Men flera av dem kan bli något om de bara är i rätt miljö där de blir sedda och får göra det de är bra på.

***

Elitidrottare kan tjäna pengar på sin hobby, bli hyllade, visst sågade ibland också, men vad konkret mår spelare dåligt av egentligen?

– Det kan vara att de inte får spela, inte får spela tillräckligt eller inte får lira där de vill och sedan går de till tränaren och frågar varför och då får de höra, något klyschigt som att: ”du måste jobba mer” eller så får de ingen respons alls och det är nog det tuffaste. Men hur ska han jobba? Det måste bli konkret. Om man tillsammans med spelaren utvärderar vad spelaren gör just nu kan tränare hjälpa honom i processen. Om tränaren bryr sig måste den fråga sig: hur kan jag hjälpa honom? Om inte så får de hjälpa sig själva så gott det går eller byta klubb. Vad tror du själv, blir hockeyn långsammare?

Det lär den inte bli.

– Vad måste spelaren göra för att bli snabbare, det handlar om att ha en snabbare release på ditt pass och skott kanske. Då frågar jag spelaren vad kan du göra för att bli snabbare? Då kanske han säger ”gå på gymmet”. Sedan gör han det. Då har vi glömt bort tränaren och hans tystnad eller hackande på att spelaren inte är så bra på en grej. Sedan spelar det ju roll också vilken miljö du är i och hur man pratar med spelarna. Vem är den viktigaste i laget?

Alla är väl lika viktiga…?

– Nja. Alltså, vem har de inte bytt ut i Tre kronor?

Materialaren.

– Precis. Materialförvaltaren. Han är den som har en relation till spelarna, han träffar alla. Materialarna är centrala, om spelarna inte gillar honom blir han inte kvar. I en del elitklubbar har de anställt, den förra kultspelaren, han kan hockeyns alla sidor och de kommer aldrig byta en sådan materialare. Han går där myser, tröstar och snackar. Men i småklubbarna tänker de: ”Det spelar ingen roll vem vi har där på den posten" och det är det största misstaget de kan göra.

***

En undersökning från Gymnastik och Idrottshögskolan visar att 30 procent alla elitidrottare har upplevt psykisk ohälsa under karriären. De som drabbas lider ofta i det tysta och avstår dessutom från att söka hjälp och prata om sina problem.

– Det är ett större problem än man tror. Om en spelare säger vad han tycker och känner finns det risk för att bli bänkad för att han eller hon ifrågasätter. Många väljer då att inte prata.

Vad har du för råd att ge till elitidrottare?

– Att våga söka samtal med tränare är en modig och bra start. Får du inget samtal så är det ju många som byter klubb och det är också ett bra steg. Jag säger till mina spelare att gå till klubbar där tränarna förstår det här med kommunikation. Och där de kan få den bästa utbildningen. Väljer du en annan klubb så är det viktigt att du väljer tränare som gillar att kommunicera för att bygga relationer. Det är sånt som bygger framgång.

Läs del 3 och 4 i "Wash out ohälsa" imorgon lördag.

Relaterat: Tränarproblem bakom ohälsan?