Genom informationsmöten och filmer på internet målas Onecoin upp som en av de bästa investeringarna som kan göras. Informationen som medlemmarna förmedlar säger att det går att få en tillväxt på fem till tio gånger pengarna inom det närmaste året och det garanteras att få tillbaka pengarna som man satsat inom tre månader.

Genom olika IMA, så kallade konsulter, kan man få hjälp att starta ett konto och investera i kryptovalutan.

— Jag tjänar löjligt mycket pengar på detta och kan hjälpa dig att göra det samma. Är du i mitt lag kan jag förklara för dig hur du ska gå till väga, säger en anonym person som utger sig vara gruppledare för över tusen personer.

Annons

Totalt uppges det finnas mellan 8000 till 9000 investerare i Sverige. Både privatpersoner och företag investerar och expansionen i Skaraborg är i full gång.

Ingen kommentar

Tidningen har varit i kontakt med olika medlemmar för Onecoin och samtalen har alltid blivit desamma. När vi åtog oss rollen som potentiella investerare och ringde upp olika konsulter så välkomnades vi med öppna armar och erbjöds snabbt hjälp.

— Vi kan träffas redan på söndag och därifrån kan vi fatta beslut om hur du vill investera. Vi är ett av det effektivaste teamet i Sverige så du har hamnat på rätt ställe, säger en IMA som vill vara anonym.

Personen i fråga håller informationsmöten varje vecka och utbildar personer som är intresserade av bonussystemet. Han säger också att han ibland åker till Skövde för att hålla möten.

— Vi är på gång att starta i Skövde och det finns några som vill investera, det är bara bra att vi blir fler.

När tidningen erbjöd ett antal medlemmarna att ställa upp på en intervju och svara på den kritik som riktas mot verksamheten var det dock ingen som ville ställa upp. Nätverket i Skaraborg hänvisade istället tidningen till den allmänna EU-supporten. Från dem väntar vi fortfarande svar.

Vet du mer? Kontakta redaktionen på red.sklt@vgt.se eller 0511-77 01 02