– Jag fick frågan av Next Skövde om att arrangera något för barnen och kom upp med det här konceptet som de gillade, säger Camilla Rickstrand som arrangerar barnens aktiviter.

I det regn som rådde under Matfestivalens inledning var det dock något glest mellan besökarna.

En av de första att prova de pannkakor med sylt som fanns på menyn var dock Sander Carlsson som var på plats tillsammans med mamma Mari.

– Pannkakor är min absoluta favoriträtt, säger Sander, och mamma håller med:

– Jo, det kan man säga. På semestern åt han i stor sett inget annat på elva dagar.

På barnens matfestival kan barnen prova på VR-teknologi med Spelstaden Skövde, fiska i fiskdamm, eller köra elbilar på en speciell bana.

– Det brukar vara trampbilar, men i år har vi snäppt upp det hela lite, säger Camilla Rickstrand.

Ett annat inslag är Mellanmålsstafetten där deltagarna ska göra tre olika mellanmål. Varm macka med honung och jordnötssmör, smoothie med banan, hallon och blåbär, samt äppel- och päronsallad med cottage cheese. När man gjort sina mellanmål får man en kockmössa och kan vara med på en matvandring i Saluhallen tillsammans med kocken Paul Svensson.

– Vi vill lära barnen göra och äta nyttiga mellanmål.

En av de som provade var Maja Löfholm, från Falköping, som gjorde en smoothie på banan, hallon och blåbär.

– Den blev jättegod. Jag brukar göra sådana hemma också. Och ibland bakar jag muffins, säger Maja.

Annons

Vid den efterföljande matvandringen tillsammans med Paul Svensson följde bland annat Melvin Axelsson, från Tibro med.

– Jag brukar laga makaroner, det är både gott, lätt och snabbt. Men nu ska det bli kul att höra vad Paul har att säga.

Paul tog med sig Melvin, Robin, Hedda, Alice och Maja bland de olika försäljarna i Saluhallen.

– Vi är helt överens om att chilikorven är godast, konstaterade Paul innan de gick vidare efter att ha besökt Kullans Lycka för att prova korvar.

Mat