För fem år sedan blev Sara Brorsson egen företagare inom hundbranschen. För 2,5 år sedan startade hon Hundarena Skövde hemma i Rådene och nu tar hon tillsammans med Elin Dahlqvist steget och flyttar verksamheten till nya, större och varmare lokaler i Skultorp.

– I Rådene har vi haft öppna träningar på tisdagar som blivit allt mer efterfrågade. I somras började vi leta ny lokal och hittade hallen vi hyr in oss i nu och bestämde samtidigt att vi skulle satsa ännu hårdare, berättar Sara.

Många under samma tak

Inom ramen för hundarenan samlas nu ett antal verksamheter. Sara själv är utbildad hundpsykolog och har företaget SB:s hund och alltjänst. Tillsammans med Elin Dahlqvist har hon också Tassa shop som säljer hundsaker. Vidare finns Hamar och hund med Maria Hamar som ägare och med hundträning som specialitet.

Julia Leijon i sin tur har JL Agility med agilityträning som huvudinriktning, Marie Dimsjö är hundfysioteraput och har företaget Dimmans hundhälsa medan Ewa Granath har flera kompetenser på området hund, men ska jobba med inriktning på utställningsträning.

Helt nytt när man nu flyttar till de nya lokalerna är agilityträningen och Maries hundfysioterapeutverksamhet

– När vi skulle flytta bestämde vi att vi vill täcka upp alla områden inom hundvärlden och annonserade på Facebook för att få med flera aktörer.

– Det kommer att vara mycket kursverksamhet och aktiviteter sju dagar i veckan. Marie i sin tur kommer att vara på plats två hela dagar i veckan inledningsvis, berättar Sara.

Stort utrymme

Den nya lokalen är på 350 kvadratmeter. Man har satsat på en stor agilitypark och lagt ett underlag som är lämpat för ändamålet.

Annons

Den enda som kommer att ha ett eget rum är Marie Dimsjö. De övriga samsas om utrymmet i den stora hallen, men kommer att ha egna mottagningstider och träningstider. Shopen kommer att vara öppen minst fem dagar i veckan och det ska även finnas ett hundcafé.

– Sen finns det också utrymme för privatpersoner att hyra in sig när det blir kallt, säger Sara.

Till Rådene har det kommit hundmänniskor från hela Skaraborg. Något som förhoppningsvis ska hålla i sig även efter flytten till Skultorp.

– Vi hoppas det ska bli ännu fler kunder när vi täcker upp så många områden, säger Sara.

Lång kö

När dörrarna slogs upp vid 17.30 på tisdagskvällen var det en lång kö utanför av gäster som ville in och kolla. Bland dem fanns Stina och Theo Larsson från Vreten, som hade med sig fem månader gamla border/labradorkorsningen Lottie.

– Vi hade sett på Facebook att de skulle öppna och tyckte det såg kul ut, så vi åkte hit för att titta. Sen känner vi lite folk som är här också, säger Stina.

– Det är bra miljöträning för Lottie. Vi har gått valpkurs med henne och sedan ska vi använda henne till att valla nötboskapen hemma på gården, tillägger Theo.

På plats fanns även Thomas från Hjo med fyra månader gamla weimaranern Alice, som med sin stålgrå päls och blå ögon syntes väl i mängden.

– Jag har åkt hit för att se om det fanns några kurser jag kan vara med på och har anmält mig till en valpkurs, säger Thomas.

– I framtiden vill jag också hålla på med drag. Det har de inga kurser i nu, men det kanske det blir, tillägger han.