Tre slutsålda konserter på stadsteatern i Falköping där bandet Errol Angels hyllar rocklegenden Eddie Meduza talar sitt tydliga språk. Hans musikaliska gärning har efter hans död fått ett erkännande. Visst hade Eddie Meduza en stor grupp hängivna fans under sin levnad, främst bland den bilburna ungdomen som det så vackert brukar kallas. Men många rynkade också på näsan åt under bältet - texterna.

- Han gjorde inte värre grejer då än vad många stå - upp komiker gör idag, konstaterar Lennart Wigholm, en av dem som besökta konserten i kväll.

Annons

Femton år efter Meduzas död hör man knappast någon som uttalar sig nedlåtande om musiken. Bland de 600 låtar han skrev finns pärlor som visar en annan sida av den stundtals grovtrutande spelevinken som folk skrattad åt eller retade sig på, Människospillror till exempel som den här kvällen framfördes av Henrik Sveder, en eminent musiker med fantastisk röst. I ensemblen ingår också Sören Frid och Peder Sveder, Per Wahlström samt Magnus Athley, som brukar framträda som Börje Bappelsin.

Det blev en fartfylld och rolig show där förstås många av Meduzas hits spelades och med en allsjungande publik som skulle göra Sanna Nielsen grön av avund.

Bland publiken fanns också Eddie Meduzas lillasyster Maritza Johansson. Hon har varit med och skrivit boken om Eddie Meduza som kom ut för något år sedan.

- Han tog hand om mig och var väldigt beskyddande. Vi upplevde mycket roligt tillsammans men också mycket tråkigt. Det är synd att han inte får uppleva det här idag men samtidigt är det roligt att så många tycker om hans musik, säger hon.

Konserten avslutades med duktiga buggare från HV-dans och en publik som gav ensemblen stående ovationer.