Misshandeln ska ha inträffat i Tibro centrum vid 02.30-tiden.

— Målsägaren har blivit misshandlad av två, tre, för honom okända, män. De har också försökt rycka i hans kläder, fått av honom jackan och tillgripit värdesaker ut den, säger Johan Walfridsson, stationsbefäl på Skövdepolisen.

Händelsen rubriceras som misshandel och grov stöld.

Att brottsrubriceringen i nuläget inte är rån, trots att värdesaker ska ha stulits, beror på tillvägagångssättet där polisen inte kan se att det inledande syftet med misshandeln ska ha varit att stjäla värdesakerna, förklarar Johan Walfridsson.

— Det har inte uttalats hot eller att man är ute efter värdesaker, det började med en misshandel och i samband med det har det tillgripits värdesaker, säger han.

Ambulans kallades till platsen men den drabbade mannen, som är i 35-årsåldern, behövde inte åka med den. Han fick dock skjuts av polis till sjukhus för att se över sina skador.

Det finns inget signalement på gärningsmännen men polisen tar gärna emot tips från allmänheten som sett något misstänkt i Tibro centrum vid 02.30-tiden natten till fredagen, eller har andra uppgifter som kan hjälpa polisen.

Tips till polisen kan lämnas på telefonnummer 114 14 eller via polisens hemsida.