Mannen hittades i en trappuppgång i Falköping. Det var en privatperson som larmade polisen då denne hörde skottlossning och sedermera hittade den blödande mannen.

— Troligtvis har han åsamkats sina skador utanför fastigheten och tagit sig in i trappuppgången, säger Stefan Gustafsson, presstalesman för polisen i region väst.

Annons

Mannen som inte är hemmahörande i Falköping fördes med ambulans till Skaraborgs Sjukhus. Han har skador i underlivet. Det är i nuläget oklart hur svår skadan är. Han var vid medvetande då han fördes till sjukhuset sent igår kväll.

Mannen opererades vid klockan 21.30 på kvällen.

— Vi är på plats och säkrar spår och talar med vittnen. Det är det vi kan jobba med tills vi kan höra den skadade, säger Stefan Gustafsson.

Polisen spärrade av platsen och sökte med hundpatrull i området under gårdagskvällen. Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt dråp.

Under onsdagsmorgonen var ännu ingen gripen för dådet.

Polisen är fortsatt förtegen om detaljer, men polisens presstalesperson Ulla Brehm säger att man söker fler personer som kan ha sett något.

– Vi är naturligtvis väldigt intresserade av att komma i kontakt med fler som kan ha hört eller sett någonting, säger Ulla Brehm till SLA.