Det är i samband med reportageserien om Fallet Helena som P4 Skaraborg idag publicerar nya uppgifter om försvunna Helena Andersson. Det handlar om en man som varit misstänkt i utredningen ända sedan 1998 men som aldrig tidigare lyfts upp av svensk media.

Redan då under 1998 lyckades polisen inte få fram tillräckligt med bevisning kring hennes försvinnande, men nu för några veckor sedan delgavs mannen misstanke om mord. Det är den enda tänkbara brottsrubriceringen eftersom alla andra är preskriberade, uppger P4 Skaraborg.

Mannen ska även suttit anhållen. Han ska enligt P4 Skaraborg inte gjort några medgivanden och släpptes redan efter en natt från arresten i Skövde.

– Misstankarna kvarstår och utredningen mot honom fortsätter, säger Lars Johansson, kommissarie hos Skövdepolisen.

På frågan om mannen, trots att han är försatt på fri fot, fortfarande är intressant för polisens fortsatta utredning svarar Lars Johansson ja.

Helena Andersson var endast 22 år gammal när hon försvann från en utekväll sommaren 1992. Än idag gäckar hennes försvinnande svensk polis. Fallet anses vara ett av de mest svårlösta i svensk kriminalhistoria.