Just nu går West side story för fulla hus på stadsteatern, men Revymakarna har redan planer på nästa musikal. I september sätter de upp Familjen Addams the musical.

Familjen Addams

Den extraordinära familjen Addams skapades av den amerikanske serietecknaren Charles Addams. 1964..

Familjen Addams

Den extraordinära familjen Addams skapades av den amerikanske serietecknaren Charles Addams. 1964 blev serien en tv-show och det var först då som de olika karaktärerna blev en familj. Gemensamt för dem är att de alla älskar det makabra. Sonen Pugsley samlar till exempel på tortyrredskap.

Det har även spelats in senare tv-versioner och 1991 kom den första av tre spelfilmer.

Familjen Addams the musical hade urpremiär på Broadway i New York 2010.

Musikalen hade sin urpremiär i USA för sju år sedan och bygger på Charles Addams historia om den tokiga familjen som har en fäbless för det makabra.

Där ingår pappa Gomez och hans hustru Morticia, barnen Wednesday och Pugsley, onkel Fester, gammelmor och betjänten Lurch. Och så The Thing förstås - handen som fixar det mesta även fast det saknar kropp och huvud.

Annons

I scenberättelsen har Wednesday blivit vuxen, blivit förälskad och ska nu presentera sin ordinära pojkvän för sin familj. Haken är bara att varken han eller hans föräldrar vet något om Familjen Addams något annorlunda inställning till livet och döden...

— Musikalen är fruktansvärt bra, hur roligt som helst. Den innehåller fantastiskt bra musik och riktigt häftiga danser och vi har ju gott om dansare, konstaterar Ulf Ekström, producent hos Revymakarna.

Familjen Addams the musical är skriven av Marshall Brickman och Rick Elice, som även står bakom musikalen Jersey Boys, och musiken är komponerad av Andrew Lippa.

Musikalen sattes upp i Sverige första gången 2012 av Östgötateatern. Revymakarna blir tredje ensemblen i landet som gör musikalen, som regisseras av Yvonne Schönborg Strömer.

Just nu pågår uttagningarna och den 1 september är det premiär på Skövde stadsteater.