Kvinnan som säljer finns med på listan hos många varningsgrupper och har lurat åtskilliga personer på exakt samma sätt.

– I en del fall har det handlat om tusentals kronor och jag har polisanmält henne, konstaterar Sanna Gunnarsson.

Själv försökte hon köpa solsuffletter till barnvagnen inför familjens Italienresa. Hon betalade 650 kronor plus frakt, men varorna kom aldrig. Det här inträffade bara någon vecka innan semesterresan och till sist tvingades Sanna köpa nya modeller för över 2 000 kronor.

Och det är hon inte ensam om - just nu finns det flera polisanmälningar mot kvinnan.

– Jag var envis och ringde och kontrollerade med postkontor i närheten, det kunde ju vara så att man satt på för lite porto. Tyvärr fanns det inga paket, fortsätter Sanna.

Flera varningsgrupper

Hon lade ut en varning för kvinnan och har senare fått veta att hon förekommer hos flera varningsgrupper.

– Hon sa att jag skulle på mina pengar om jag tog bort min varning och nu har jag anmält henne för både bedrägeri och olaga hot, berättar Sanna Gunnarsson.

I hennes fall slutade det dock på ett märkligt sätt, den misstänkta kvinnans exmake fick reda på affären och betalade då ut Sannas pengar själv.

Polisanmälan

Annons

En annan som polisanmält försäljningen är Isabelle Cermann, som försökte köpa handtagsskydd till sin barnvagn.

– I mitt fall handlade det bara om 250 kronor, men jag reagerade över att hon satt det i system. Jag ringde till kvinnas far, som medgav att hon hållit på med detta i över ett år. Jag fick också tag i hennes exmake och en syssling som bekräftade att det förhöll sig på det sättet, berättar Isabelle.

Återigen skulle det vara posten som slarvat bort paketet som hon sade sig ha skickat.

– Hennes pappa som jag pratat med ringde upp sin dotter. Då skrev hon till mig och sa att om jag tog bort bilderna på Facebook sidorna, så skulle hon swisha tillbaka pengarna. Jag sa att hon skulle ordna det på en gång och då gjorde hon det tillslut efter flera dagars tjatande, men bilderna finns kvar då jag insåg att det är för många som hon lurar, fortsätter Isabelle.

Säljaren har heller inte betalat tillbaka till de andra som hon har lurat och Cermann vill att fler skall bli informerade om bluffen för att de inte skall luras av henne eller bli mer uppmärksamma när de köper saker på Facebook som skall fraktas.

– De åtta tjejer som jag varit i kontakt med har inte fått sina pengar och det sträcker sig från ett år tillbaka tills nu.

En märklig detalj är att kvinnan agerar under eget namn och från sin egen sida.

– Hon ändrar bara stavningen ibland, konstaterar Isabelle.

Grundteorin är att hon går in på olika Facebooks marketplace och en del andra sidor och ser vad olika personer vill köpa och sedan lägger hon upp bilder på varorna på sin egen Facebooksida. Och kontaktar köparen.

– Jag sökte efter en specifik åkpåse och då kontaktade hon mig och sa att hon hade en sådan. Det blev bestämt att de skulle köpa den och maken swishade över 560 kronor till henne. Men vi fick aldrig någon åkpåse, konstaterar Moa Börjesson.

Hon kontaktade då kvinnan och krävde pengarna tillbaka.

– Jag hade sett varningar på nätet och jag ville ha tillbaka det vi skickat och jag har också polisanmält henne, förklarar Moa.

Jeanette Arvidsson på Falköpingspolisen bekräftar att det kommit in anmälningar mot den aktuella kvinna, de flesta handlar om bedrägeri.