Lotta Bromé har senaste decenniet varit en av Sveriges radios kraftigt lysande stjärnor. Den folkkära radioprofilen, från Skultorp, har av fans beskrivits som radions Zlatan.

Så skriver Lotta

Så här skriver Lotta Bromé på sin Facebooksida.

TACK ALLA NI SOM LYSSNAT!

I dagarna ..

Så skriver Lotta

Så här skriver Lotta Bromé på sin Facebooksida.

TACK ALLA NI SOM LYSSNAT!

I dagarna är det lite drygt tio år sedan vi i mitt kök började planera P4extra. Pether sorterade kryddor i min kryddhylla och jag skrev, programmet tog form.

I februari är det tio år sedan programmet sjösattes-det program som idag kallas för P4s flaggskepp. Sveriges Radios största aktualitetsprogram.

Det här är inget lätt beslut för mig att fatta. Jag har älskat att jobba med det stora och det lilla - sida vid sida. Jag älskar att möta människor-såväl kända som nya bekantskaper.

Öden,nördar,fanatiker,politiker och musiker. Jag älskar att berätta det senaste bland stort och smått. Och ni har alltid varit VARMT VÄLKOMNA!

Men allt har sin tid. I februari är det tio år sedan vi hade premiär med champagne, Alcazar och Christer Sjögren som dagens gäst-å självklart alla andra aktualiteter den dagen.

Under dessa tio år har jag och programmet vunnit åtta radiopris, folkets pris, av åtta möjliga.

Till min hjälp har jag haft mina fantastiska redaktioner. Totalt har vi nog varit ett hundratal som jobbat tillsammans under årens lopp.

Ingen nämnd och ingen glömd!

Tack också musikläggare och alla tekniker som skruvat till min röst och hållit nivåerna ;) Stort tack också till alla lokala stationer runtom i landet, och ni korrespondenter i olika delar av världen. Tack också alla fantastiska gäster som kommit och berätta om såväl yrken som livsöden.

Det senaste året har varit ett av mina bästa yrkesår. USA-valet, 100 dagar med Trump, val i Paris och likaså Manchester. Café Bromé med 6:e junifirande och den årliga insamlingen till Världens Barn.

Jag är mycket stolt över att ni var 3.8 miljoner som hade förtroende att lyssna på P4extra när terrordådet drabbade vårt land.

Som sagt - det har varit ett stort år, kanske mitt bästa och det heter ju att man ska sluta på topp!

Programmet ska till vissa delar förnyas - och då är det bättre att man kan starta om på noll - och därför väljer jag att stiga av.

Nu väntar nya utmaningar och nya idéer.

Jag har tackat många- men ändå sparat er till sist- LYSSNARE Stort tack för att ni valt att lyssna genom åren.

Nu går vi vidare.

De senaste veckorna har radiorösten tystnat, Lotta Bromé har varit sjukskriven. På tisdagen meddelade Sveriges Radio att hon kommer att lämna kanal P4:s flaggskepp P4 Extra på egen begäran. Nu meddelar hon på sin Facebooksida att "allt har sin tid", "nu väntar nya utmaningar och nya idéer" samt "nu går vi vidare".