Med en klassisk växlande molnighet fylldes Försvarsmaktens övningsfält med leriga motorcyklar som under söndagen ljudade över området.

Många lokala förare ställde upp under loppet. En av dem var FMCK:s Albin Elowson, som genom en överlägsen insats segrade i SM2-klassen.

Med över en och en halv minut kunde Skövdeföraren ta hem segern i deltävlingen före Karlskogas Joakim Ljunggren.

– Segern blev ju ganska så rejäl, vilket gör mig grymt nöjd såklart, berättar Elowson.

Tillbaka från skada

Efter en vår av många skador kunde Elowson nu stolt bevisa att han är tillbaka i högform:

Annons

– Skadorna blev ju såklart ett tufft stopp på säsongen, men nu har jag kunnat arbeta mig tillbaka in i matchen igen och kunnat leverera. Nu börjar det bli kul att köra hoj igen liksom.

Elowson var tvungen att bryta en av de tidigare deltävlingarna på grund av motorstrul, vilket gjorde att han halkade efter i placeringen. Nu, efter en solklar seger, blickar Skövdesonen framåt:

– Nu är det bara att pusha på och försöka vinna resten, men det kan krävas att Jocke (Ljunggren) också måste göra en tabbe så att det kan jämna ut sig.

Något som inte gick att mista sig från var att Elowson var mycket tacksam över att köra på hemmaplan.

– Det var riktigt kul med en hemmatävling. Det var väldigt bra hemmastöd och jag kände mig pigg i kroppen hela dagen

Många lokala framångar

Förutom Albin Elowsons seger bjöds det även på mer lokal framgång under söndagen. Tibro MK:s Robert Friberg tog även hem sin deltävling i SM3. Men trots söndagens vinst känner Friberg att han hade velat rycka upp sig ett snäpp:

– Det känns gött att ta hem en deltävling såklart, men jag hade nog önskat att ligga lite längre fram i totalen. Jag bjöd på lite för många vurpor idag. Det hade vart skönt att ligga på en topp 10-placering i totalen, men idag tappade jag kanske 30 sekunder på grund av vurporna.

I juniorklassen bjöds det på en tuff kamp i JSM2 mellan Tibro MK:s Anton Sandstedt och Falköpings MK:s Oskar Ljungström, där den förstnämnde tog hem segern i deltävlingen med 15 sekunder före.