Kristian Svensson

36-åringens kontrakt går ut med IFK Skövde efter den här säsongen. Har IFK Skövde som moderklubb och har spelat i laget sedan 2013 efter en proffssejour i Danmark och Tyskland.

— Jag har gått ut och sagt att jag helst vill, och siktar på, att spela i ett år till. En tränarkarriär är något jag verkligen skulle kunna tänka mig, men jag vet inte om jag hade klarat av att leda IFK Skövde direkt. Sportgruppen har en del att jobba med, men vi har inte pratat om min roll framöver så mycket ännu.

Mats Ljungkvist

Som spelare gjorde han över 1 000 elitseriemål för IFK Skövde – nu tränar han klubbens U- och juniorlag, men har även varit aktiv i A-lagsverksamheten vid några tillfällen.

— Det hade väl inte varit omöjligt att ta mig om de vill ha någon intern lösning, men ska jag vara ärlig så vet jag inte hur läget är. Jag har inte fått någon förfrågan, men har hört utifrån att jag är aktuell. Jag tror föreningen är ganska lugn hittills och har skött allt väldigt snyggt.

Jerker Nyman

Mångårig spelare i IFK, var med och förde upp laget i elitserien och har varit assisterande tränare i A-laget. Kommer efter denna säsong att sluta som tränare för Skövde HF:s A-flickor och har tidigare sagt att han ska vara seniortränare om han ska fortsätta nästa säsong.

– Nej det har inte kommit på tal och jag har inte fått någon förfrågan. De vill nog ha en mer meriterad tränare.

Jan "Proppen" Karlsson

Annons

Karlssons kontrakt med Bækkelaget i Norge går ut efter säsongen. Var huvudtränare för IFK Skövde mellan 1997-2000.

— Jag känner många i IFK och har bra kontakt med dem, men det finns inget konkret bud. Jag lyssnar på alla möjligheter och att träna IFK Skövde är någonting jag verkligen hade kunnat tänka mig. Samtidigt så sitter jag i förhandlingar med min nuvarande klubb som jag trivs väldigt bra i och kan mycket väl bli kvar här, men man vet aldrig.

Henrik Schneider

Är just nu tränare för HK Country, men sitter på ett utgående kontrakt. Fick sparken som huvudtränare för IFK Skövde 2013 med ett år kvar på kontraktet.

— De har inte hört av sig till mig och det tror jag inte att de kommer göra heller. Jag trivs i Country och förhandlar om att förlänga kontraktet.

Magnus Frisk

Står utan tränaruppdrag nästa säsong efter att Skövde HF inte velat förlänga hans kontrakt efter 23 år på posten. Har fått frågan att träna IFK Skövde vid ett par tillfällen genom åren, men då tackat nej. Har nyligen haft samtal med Skara HF.

– Jag tycker fortfarande det är kul att vara handbollstränare och känner mig motiverad, inga konstigheter med det över huvud taget, sa Frisk i mitten av november.

Martin Boquist

Tidigare landslagsspelare, nu assisterande förbundskapten för det svenska herrlandslaget. Var på IFK Skövdes träning förra veckan. Officiellt för att titta på Jack Thurin i egenskap av tränare för talanglandslaget. Hoppade av tränarjobbet i Ricoh i slutet av oktober.

— Jag finns inte med i den processen och IFK Skövde har inte hört av sig, nej. Jag bor med min familj i Enköping och det är ju inte direkt nära till Skövde. Det känns ganska långsökt att jag skulle vara aktuell där.