Jessica Anderssons bidrag Can't hurt me now är skriven av Alina Gibson och Fredrik Thomander.

– Jag och Alina har träffats vid flera tillfällen i Stockholm. Jag har känt på andra låtar också, men jag återkom hela tiden till denna. Den är rätt. Även om jag var tveksam till att göra en ballad igen, så kunde jag inte låta bli. Låten träffade mig i hjärtat. Jag vill göra den, understryker hon.

Jessica Andersson, som växte upp i Skövdetrakten, har en trasslig bakgrund. Mamman hade missbruksproblem och dottern fick växa upp i familjehem. För fem år sedan släpptes en bok om hennes uppväxt, "När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var", och i fjol kom albumet 40.14.4.

– Det var ett försök att bearbeta det förflutna. Skivan är det viktigaste musikaliska jag gjort i min karriär. Nu mår jag bättre än på länge. Can't hurt me now blir ett symboliskt avslut, förklarar Jessica Andersson, som ser fram emot ännu en omgång av Melodifestivalen.

Annons

– Nu har jag varit borta ett tag från tävlingen, så nu är jag sugen igen och det är alltid kul att vara med.

Senast Jessica Andersson var med i schlagertävlingen var 2010. Då framförde hon I did it for love, som blev åtta i finalen, men som sedan slog Svensktoppsrekord.

Första gången 41-åringen deltog var för elva år sedan då hon och Magnus Bäcklund i Fame vann med Give me your love.

Nu kan det vara dags igen.

– Just nu, innan jag hört de andras låtar tror att jag har jättestora chanser att gå vidare.

Vilka är dina tuffaste konkurrenter?

– Lille Eric Saade, han är så söt och go'. Det är klart att han kommer att få många röster. Jag är säker på att han inte varit med om han inte fått en låt som har potential att vinna. Sedan vet jag att Daniel Gildenlöw är fantastisk. Hans låt Pappa ser jag fram emot att höra. Det låter som en stark, personlig låt.

– Men jag hoppas att Skövdeborna håller tummarna för mig, tillägger hon.

Ja, du kommer ju till Skövde i slutet på december med julgalan Christmas Night. Då står du på scen med Pernilla Andersson och Magnus Carlsson, som också ska vara med i Melodifestivalen - hur är det med konkurrensen er emellan?

– Åh, Magnus är fantastisk. Jag är glad att vi inte är med i samma delfinal, annars kanske vi tar röster från varandra. Jag är förresten glad att jag får tävla i Göteborg. Det känns tryggt. Det har alltid gått bra för mig där och så är det nära hem, säger Jessica Andersson, som numera bor i Uddevalla.

– Antingen kan jag åka hem på söndagen och dra täcket över huvudet och ligga och deppa en vecka eller så kan jag snabbt ta mig hem för att fira med vännerna.