Olyckan med en lastbil med släp, en så kallad trailerdragare, inträffade vid 15.45-tiden.

— Släpet har gått omkull, det är oklart varför, säger Jacob Turin, inre befäl på räddningstjänsten i en tidig kontakt kring händelsen.

Olyckan inträffade i norrgående riktning och trafiken påverkades i båda riktningarna från Prästkvarn till trafikplats Haggården, enligt Trafikverket.

— Släpet ligger över hela vägen, in på den andra vägbanan också, säger Jacob Turin.

Annons

Vägen var först avstängd i båda riktningarna i omkring en timme från 16- till 17-tiden.

— Nu släpper de fram trafiken växelvis. Men bärgningen kommer att ta några timmar räknar man med, säger Emma Ekdahl, stationsbefäl på Skövdepolisen vid 17.17.

Trafikverkets initiala prognos var att trafiken skulle påverkas till 17.30, det har senare uppdaterats till 18.30. Trafikanter uppmanades tills vidare att välja riksväg 26 via Skövde.

Senare under kvällen kom en ny prognos från Trafikverket som på sin sajt uppgav att omdirigeringen av trafiken skulle ske fram till midnatt.

En timme tidigare än utsatt tid kunde polisen dock meddela att full framkomlighet åter rådde på det aktuella vägavsnittet på E20 vid Mariestad.

– Det har tagit tid med omlastning av gods och bärgning. Jag pratade precis med patrullen som fanns i området och nu vid 23 är vägen öppen igen, säger Irene Broberg, stationsbefäl vid Skövdepolisen.

Inga personer skadades i olyckan, enligt räddningstjänsten. Förutom räddningstjänsten larmades även polis och ambulans till platsen.

I lastbilen fraktades matvaror.