ISHOCKEY

Hockeyettan västra inleds i år med dunder och brak. Redan i helgens premiäromgång drabbar Skövde och Mariestad samman i en het derbymatch. Lars Trygg, assisterande tränare och sportchef i Skövde IK, gjorde som spelare många Skaraborgsderbyn.

– Jag vet inte exakt hur många men det blev en hel del, säger han.

Lars hann göra 14 säsonger i moderklubben och därtill fyra säsonger i antagonisten Mariestad.

– Jag hade en jättebra tid i Mariestad men det var klart roligast att spela med Skövde, min moderklubb, som betyder mest för mig.

Men hur var det egentligen att möta Skövde med Mariestad?

– Det är sällan jag blir nervös men där fanns en anspänning. Det var en speciell känsla inför matcherna men bara fem-tio minuter in släppte det alltid. Fansen tog emot mig på olika sätt, en del buade medan andra inte brydde sig, säger Trygg.

Rivaliteten ökar

Han berättar att det fanns några motståndarspelare som stack ut och var extra jobbiga att ställas mot i derbyna.

– Jag som forward ville inte möta Tomas Gren, han var stor och bra på att stänga ner ytor. Sedan var Fredrik Johnsson och Ronny Johansson otroligt duktiga hockeyspelare.

Även om derbymatcherna var heta förr menar Lars Trygg att rivaliteten mellan lagen har blivit större med åren.

– Båda lagen har fler egna produkter och profiler nu. Rivaliteten ökar om spelarna är uppväxta med att spela mot rivalen Mariestad eller Skövde, säger han.

Annons

LÄS MER: Trotjänaren väljer att sadla om: "Tufft beslut"

På söndag är det alltså dags för ett nytt derby. Ett derby som Lars Trygg tror att Skövde IK kommer att gå segrande ur.

– Det vore en drömstart att vinna mot Mariestad i premiären. De har rustat ganska bra på pappret men ska få det att fungera i praktiken också. Vi går in med tillförsikt i serien och tycker att det ska bli skönt att äntligen börja tävla om poäng.