Larmet om kollisionen kom till SOS vid klockan 15.20 på onsdagen.

– Vi klipper i bilen för att få loss personen. Om personen är fastklämd eller inte vet jag inte. Det kan vara så att vi klipper loss personen i bilen som en försiktighetsåtgärd, sa Peter Brandels, inre befäl hos räddningstjänsten i Östra Skaraborg, i en tidig kontakt på onsdagseftermiddagen.

Olyckan resulterade i långa köer och polisen uppgav tidigt att det var totalstopp i trafiken längs det olycksdrabbade vägavsnittet på 49:an i riktning mot Skara.

Annons

– Personen i bilen är vid medvetande och talbar. Först ska räddningsarbete ske, sedan ska vägbanan saneras och därefter ska bärgningsarbete av både bilen och lastbilen ske. Föraren till lastbilen ska enligt mina uppgifter vara oskadd, sa Hans Lippens, presstalesperson vid polisens regionledningscentral i Göteborg, i en tidig kontakt kring situationen.

I samband med situationen blev det totalstopp i trafiken i bägge riktningarna. Vid 16.10-tiden hade räddningsstyrkorna lämnat platsen.

– En person fördes till sjukhus med ambulans, samma person som vi fick klippa loss ur bilen, säger räddningstjänstens Peter Brandels.

Enligt vittnesuppgifter till tidningen började köande bilar att vända och också personer kliva ut ur sina bilar under räddningsstyrkornas arbete.