Läkaren Maher Hamouds fru och ena barn ska utvisas, något som Stefan Skullman, läkarchef på Kirurgkliniken, upprörs över.

— Jag skäms för att vi i Sverige behandlar människor på detta vis. Jag menar; han har en fast tjänst, de är gifta, det är inget skenäktenskap, de har två små barn, det lilla barnet har dessutom permanent uppehållstillstånd. Att i det här läget splittra familjen är något jag skäms över, säger han.

Maher Hamoud började på Skaraborgs sjukhus för lite mer än ett år sedan som kärlkirurg.

— Vi hade ett halvårs provtjänst som vi ofta har för att testa varandra. Redan efter ett par månader gjorde vi om det till en fast tjänst, för att det fungerade så oerhört bra. Det var solklart, vi ville ha den här killen, säger Stefan Skullman.

Idag betyder Maher Hamoud mycket för kärlkirurgin på sjukhuset.

Annons

— Han är en i princip ovärderlig medarbetare inom kärlkirurgin, säger Stefan Skullman.

Enligt Stefan Skullman har det tidigare varit klent med bemanningen inom kärlkirurgin men nu är det relativt bra.

— Han är väldigt duktig och gör ett fantastiskt arbete. Det hotar hela kärlkirurgiska verksamheten i Skövde om han försvinner, säger Stefan Skullman.

Utan denna verksamhet skulle patienter behöva åka till Göteborg för sjukdomar på artärer och vener, bland annat besvärliga åderbrock. Just nu arbetar fyra kärlkirurger på Skaraborgs sjukhus.

— Det mest optimala är kanske fem kärlkirurger, men nu är det fyra och några är under upplärning, så vi kan inte ta in fler nu för upplärning, säger Stefan Skullman.

Maher Hamoud är i slutet av sin specialiseringstjänstgöring (ST) och har någon enstaka kurs kvar innan han kan bli specialist.