26-åringen har tillhört föreningen i tre säsonger och när kontraktet nu gått ut har spelaren och klubben kommit överens om att gå skilda vägar.

– Det var egentligen inte bara mitt beslut utan även från klubbens sida då man kände att man ville gå skilda vägar och det är inget konstigt med det. Mitt kontrakt går ut och jag känner att jag vill gå vidare helt enkelt, säger Adam Rundqvist till P4 Skaraborg.

Lagkaptenen har varit en pålitlig poängmaskin under sina säsonger i Skövde IK. Han berättar för P4 Skaraborg att han haft och har höga målsättningar med hockeyn, men att han inte känt riktigt samma eld från föreningen.

– För min egen del så känner jag att sen jag kom så har jag haft ambitioner att spela så högt så möjligt och få en lång säsong men det känns inte som klubben har haft det. Man har sagt att man haft samma vision men man har ju inte arbetat därefter tycker jag.

Ännu är det oklart var Adam Rundqvist kommer spela hockey nästa säsong. Några konkreta anbud finns inte bordet.

– Det har jag ingen aning om faktiskt. Vi får se helt enkelt. Jag har inte bestämt mig för något än, säger han till P4 Skaraborg.