– Kan du lova att bygga en stor utomhusscen i Skövde, så att fler människor kan engagera sig i kulturella evenemang och så att ungdomar kan få komma ut och spela?

Så löd rockgitarristen Moa Lenngrens fråga till politikerna i kommunen via satsningen #kandulova. Av partierna som finns representerade i satsningen är det bara Feministiskt initiativ som ännu inte har svarat på frågan.

Relaterat: Moa vill ha svar om Skövdes kulturliv

Liberalerna, Kristdemokraterna och Centerpartiet ger vallöftet att de kan lova den utomhusscen som Moa efterfrågar. De beskriver i sina motiveringar att planen är att bygga en scen på torget utanför kulturhuset.

Det enda Allianspartiet som svarar nej på frågan är Moderaterna. Ordförande Bernt Mårtensson motiverar svaret med att det är mer kostnadseffektivt med tillfälliga scener än permanenta.

"Dessutom är det praktiskt att inte låsa upp centrala ytor med en scen som bara används ibland" skriver han i sitt svar.

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet lovar heller ingen utomhusscen i Skövde. Peter Söögard, språkrör i MP, skriver i sitt svar att det inte är realistiskt ha en stor, permanent utomhusscen i staden. I likhet med Mårtensson hänvisar han till tillfälliga scener som kan sättas upp på Hertig Johans torg och i Boulognerskogen.

Moa tycker att det är kul att politikerna engagerar sig i satsningen.

– Det är kul att se vad stan brinner för och vad politikerna svarar, säger hon.

Annons

Bakgrunden till hennes fråga är att hon vill att det ska bli ett mer levande kulturliv i kommunen.

– Jag trodde inte att nån skulle svara ja på min fråga. Jag vet knappt själv hur jag känner i frågan men jag vill att det ska hända något. Många andra grannkommuner har event som rullar på hela sommaren, men vi har inte det, säger hon.

Även Sverigedemokraterna har blivit tillfrågade att delta i #kandulova.