Först ut för kvällen var Ludwig Pettersson som fick priset Årets rookie av Företagarna Skövde Tibro. Ludwig har företaget Samdura där han med hjälp av ny digital teknik erbjuder kunder att få specialritade kök efter deras egna önskemål och med komponenter från alla stora kökstillverkare.

– Företaget kommer med all säkerhet att inom en snar framtid vara det självklara alternativet på resan mot det egna drömköket, konstaterade Greger Lindholm från Företagarna Skövde Tibro.

– Jag jobbade som säljare inom ett köksföretag och hittade ett problem och startade företaget. Kasta er ut, så länge ni har vänner och familj som stöttar så är det bara att köra, var Ludwigs rekommendation till dem som har en idé och känner sig sugna på att testa företagsamhet.

Jättadalen Fastighets med Sigvard och David Larsson var nästa företag upp på scenen då man fick ta emot Skövde kommuns miljöpris av kommunalrådet Ulrica Johansson och kommunekologen Sari Strömblad.

Relaterat: Se bilderna från Näringslivsgalan

Företaget bygger just nu flerfamiljshus i trä i Frostaliden och belönades för sitt mod att våga nya vägar i branschen.

– Projektet har utgått från småskalighet och närproduktion både vad gäller material och entreprenörsval. Husen har innovativa lösningar och smarta finesser som gör det enklare för hyresgästerna att leva hållbart på många olika sätt, sa Ulrica Johansson bland annat om pristagarna.

Annons

Relaterat: Styled by Me blev Årets butik i Skövde

– Att bygga i trä är en stor utmaning, att bygga på landsbygden, där många människor också vill bo är också en stor utmaning, sa David Larsson bland annat när han fått ta emot diplom och check.

I kategorin Skaraborgs mest företagsamma ungdom var det Mohammed Algorf som fick kliva upp på scenen och ta emot utmärkelsen. Under sommaren har han drivit ett företag med inriktning på it och tekniksupport och haft en bra utveckling.

Motiveringen framfördes av Maria Hillerström från UngDrive och löd som följer:

– Årets mest företagsamma ungdom i Skaraborg är en person som under sommaren visat framfötterna ordentligt, den här personen har också visat ett stöd för sina Drivekollegor, deltagit i SM för sommarföretagare och har visat sig ha en grym känsla att skapa värde för sina kunder och kunna övertyga. Efter sommaren har den här personen också jobbat vidare med nya företagsidéer och vi ser en stor potential och en blivande entreprenör.

Fribergs Fritidscenter fick slutligen Näringslivsforums landsbygdsnäringspris för verksamheten som man bedriver i Igelstorp.

”Sedan 1987 har företaget sålt husvagnar och husbilar med fint bemötande och kunskap säljer de frihet på hjul” löd bland annat motiveringen.

Läs mer: Rekordartad ökning för jubilerande företag

Live-published photos and videos via Shootitlive