De senaste fyra åren har Spring för livet Skövde skänkt glädje och hopp till tusentals människor. Det har också engagerat många företag och blivit en dag som känns självklar för många.

För mig har det slutat vara självklart. Efter fem års arbete kommer jag inte att arrangera något lopp i år. Visst är det härligt att göra ideella insatser, och det har skänkt mig så oerhört mycket som jag inte ens kan sätta ord på. Men samtidigt har det tagit min tid, varje ledig stund, kväll natt och helg, varje julledighet och varje vinter.

Annons

Sedan har det börjat om. Men en sak är säker, det kommer aldrig vara över för mig. Hela livet lär jag minnas känslan av att stå i speakertornet och se tusentals människor befinna sig där för att stötta Cancerfonden.

Hela livet lär jag bära med mig de fantastiska människor jag lärt känna på vägen, och alla erfarenheter jag fått.

Någon frågade mig om jag inte måste berätta nu då, för alla som vill springa att det inte blir något lopp i år. Måste jag inte förklara mig undrade hon. Nej det måste jag faktiskt inte, för man vill så länge man vill, och när man inte vill längre ska man göra något annat. Under dessa år samlades över en halv miljon kronor in till den livsviktiga forskningen.

Det kommer aldrig vara tillräckligt för att stoppa cancer på riktigt, men kanske hjälper det den forskaren som om 5 år kommer på något nytt och revolutionerande inom cancerforskningen.

Nu blir min tid till för något annat, och vem vet vad som väntar.