Nu vet jag hur det är att bo i en byggarbetsplats. För jag bor i Skövde.

Man brukar ju vilja ha lite koll på var det är vägarbeten och avstängningar så de kan undvika dem och ta en annan väg så det inte blir lika bökigt. Men i Skövde är det inte så lätt numer att undvika dem, för de är överallt.

Om man skulle göra det till en sport att undvika vägarbeten, då hade det inte gått att vinna i Skövde.

Förra våren har det varit vägarbete vid Badhusrondellen, dit jag och många med mig åker varje dag åker för att ta mig till jobbet. Så snart det blev klart så drog man igång vid Lillegårdsrondellen och området kring Ica Maxi och Coop Forum. Så nu vet man knappt hur man ska köra, och det känns inte som någon annan vet heller. Jag kan säga att jag tar inte bilen dit om jag inte absolut måste, för jag är rädd för att bli påkörd av andra som inte har koll på att det är provisoriska rondeller där.

Visst skulle jag i mitt fall kunna ta andra vägar, kanske genom Havstena. Fast där rev man precis den före detta butiken och bygger bostäder, så där har det också varit körigt stundtals.

Modeparkeringen där parkeringshuset och Regionens hus byggs, med trafikhinder, avspärrningar och hastighetssänkningar som följd. Innan dess var det ombyggnaden av busshållplatserna vid resecentrum som gjorde vägen okörbar, det kan ha hänt att jag körde mot enkelriktat en sen kväll när jag skulle hämta upp en person som kom med tåget.

Annons

Sen har vi Hertig Johans torg och Kyrkparken där det byggs om för fullt, här är det även knepigt som gångtrafikant att minnas var man kan gå och inte gå. För tillfället är det också vägavstängningar nära Skövde nyheters kontor vid Petter Helens gata och vid busshållplatsen vid Västerhöjd.

Sen byggs det och fixas vid Billingehov, Frostaliden, Stallsiken, Trädgårdsstaden, Skaraborgs sjukhus i Skövde och säkert en massa andra ställen i Skövde.

Det är nästan man undrar hur mycket mer det kan finnas att göra. Fler nya hus går väl knappt att bygga i Skövde tätort? Borde inte alla rondeller vara fixade snart? Borde inte alla gator i centrum vara i gott skick nu? Och när ska man försöka fixa en av de värsta flaskhalsarna, Skararondellen ut mot väg 49?

Givetvis är det jättekul att Skövde växer och att det satsas på utbyggnad och ombyggnad. Det behövs, för många av trafiklösningarna höll inte längre när fler kommer till Skövde.

Jag har bott i Skövde i snart nio år och innan dess var jag nästan varje dag i Skövde för att plugga. Det är nästan svindlande hur mycket som hänt sedan dess. När jag flyttade till Skövde var det fortfarande diskussioner för och emot om man ska bygga bostäder vid Aspö. Nu är bostäderna där, och ett antal nya bostadsområden ytterligare. Stallsiken fanns inte då och varken Commerce och Elins esplanad hade byggts ut.

Det är roligt att se utvecklingen, men vissa dagar önskar jag att man kunde få slippa bo mitt i en byggarbetsplats.