LÄS OCKSÅ: Hedberg vill ha tillbaka högljudda supportrarna: "Saknar dem"

IFK Skövde var uppe och nuddade - men orkade inte hålla uppe siffrorna mot Alingsås.

Segertvåan vann med 30-25 och IFK Skövde noterade sin sjätte raka förlust.

Efter matchen valde Alingsås huvudtränare Mikael Franzén att fokusera på den usla publiksiffran (1086) och gav en rejäl känga riktad direkt till Skövdeborna - utan att ha fått en fråga.

- Det är tråkigt att Skövdeborna inte tror på det här laget, för de tror på sig själva. Senast i den här matchen. Det är en form av skandal att de inte kommer och kollar, säger Franzén.

Annons

Skövde stod länge upp bra. 19-20 med en kvart kvar förvandlades till slut till en betryggande femmålsseger för gästerna.

- Att komma hit brukar alltid vara en ynnest för det är bra drag och bra intresse. Men det som erbjuds här i dag är inte roligt, säger Franzén och syftar på stämningen i hallen.

- Det är inte roligt för dem (spelarna) heller. Hur ska man göra för att stötta sitt lag? Jo, man går dit för att stötta dem helt enkelt. Det är många poäng kvar att spela om och Skövde är ett bra lag när de får träff. De är riktigt, riktigt bra, säger Franzén.

AHK-tränaren menar att en större publik hade kunnat avgöra matcher till IFK Skövdes fördel.

- Tusen personer till kanske hade gjort att de vänt den här matchen.

IFK-tränaren Patrik Liljestrand tackade efteråt sin tränarkollega för stödet.

- Jag får tacka Mikael. Spelarna kämpar verkligen och försöker ge allt. Vi sliter lite med självförtroendet nu, säger Liljestrand efter lagets sjätte raka förlust.