Katarina Jonsson (M) säger allt på tallriken ska vara svenskt. Det är helt orimligt att vård, skola och omsorg offras för att hålla svensk jordbruksproduktion under armarna.

Klimatförändringarna accelererar och juli månad var den varmaste sedan mätningarna började för 260 år sedan. Redan om 20 år kan vi, enligt SMHI, få uppleva hur jordens medeltemperatur passerar det så kallade tvågradersmålet.

Dagens unga riskerar att under sina liv få leva med de värsta konsekvenserna av klimatförändringarna. 2017 var globalt sett det näst varmaste året som någonsin uppmätts.

Frankrikes president Emmanuel Macron konstaterade under klimattoppmötet i december att världen håller på att förlora kampen mot klimatförändringarna. Den akuta krisen i jordbruket visar på det orimliga i att bedriva djurhållning i en värld drabbad av klimatförändringar.

Om politikerna i Skövde vill underlätta för Sveriges bönder utan att offra välfärden väljer man istället att omgående inleda vegoskiftet till ett köttfritt välfärdsland genom att införa vegonorm i all offentlig verksamhet.

Jonas Paulsson, Köttfri måndag

Relaterat: Alliansen satsar på svensk mat
Relaterat: TV: Bra eller dåligt med fler vårdval? Se debatten mellan L och S
Relaterat: Het debatt om ekologisk mat