Konstauktionen hölls på Hotell Billingen. Arrangerade gjorde Rotaract Skövde i samarbete med Skövdes fem rotaryklubbar.

Till auktionen hade arrangörerna fått in 13 verk skänkta av ett antal lokala konstnärer. Stilarna på verken var varierande, liksom teknikerna, vilket innebar att det fanns att välja på beroende på smakriktning.

Jennifer Tornstierna är president i Rotaract Skövde. Hon konstaterar att idén med auktionen dök upp när hon och väninnan Jessica Hedenberg satt och diskuterade om vad man skulle kunna göra för gemensamma aktiviteter inför julen.

När idén väl var väckt använde man sina kontakter och nätverk för att få tag på konst att sälja. Och när man ställde frågan var det inte svårt att få konstnärerna att bidra.

Annons

– Det är inga som sagt nej utan alla har ställt upp, säger Nicklas Bergfeldt, president för Rotary Skövde.

Mila Bauer var en av konstnärerna och fanns själv på plats på Billingen på kvällen. Hon hade skänkt fem verk och säger att det var självklart att hon skulle bidra när behållningen går till en god sak. För henne är konsten annars något hon gör på sin fritid och inget hon tjänar pengar på. Faktum är att hon aldrig tidigare vare sig visat eller sålt något av det hon gjort.

– Det är helt okej att andra människor ser min konst och tycker något om det de ser, men när de nu tar den med sig hem så tar de även med en bit av mig, vilket känns lite speciellt, säger Mila.

Eftersom onsdagens auktion var den första i sitt slag för Rotary och Rotaract i Skövde, hade arrangörerna innan försäljningen ingen uppfattning om hur mycket man skulle få in.

När allt var över hade dock enbart auktionen på tavlorna gett 24 400 kronor. Utöver det tillkom också frivilliga donationer, som ännu inte är sammanräknade. Pengarna kommer oavkortat att gå till Frälsningsarmén och Kvinnohuset Tranan.

– Vi valde Frälsningsarmen med tanke på deras sociala engagemang i verksamheten. Och Kvinnohuset Tranan är något vi brinner för allihop. De har julklappsutdelning vid jul och då tänkte vi att vi kan bidra till det med pengar, säger Nicklas Bergfeldt.

Nu återstår att se om det blir en upprepning nästa år.

– Vi får se, det vore roligt om det kunde bli något mer av det, säger Jennifer Tornstierna.