Sexleksföretaget Passion of Sweden för statistik över sina sålda produkter och kan nu berätta vilken kommun i Skaraborg som gör flest beställningar per capita. Företaget har också under sommaren gjort en mer omfattande undersökning och jämförelse över vilka sexleksaker och sexprodukter som är populärast i Sveriges olika län. Undersökningen bygger på 16 000 beställningar som har gjorts hos företaget.

Flest beställningar per capita i Skaraborg

1. Skara (Plats 30/290)

2. Skövde (Plats 48/290)

3. Tidaholm (Plats 164/290)

4. Falköping (Plats 22..

Flest beställningar per capita i Skaraborg

1. Skara (Plats 30/290)

2. Skövde (Plats 48/290)

3. Tidaholm (Plats 164/290)

4. Falköping (Plats 222/290)

När det kommer till kommunerna i Skaraborg hamnar de både i topp och botten i en jämförelse av beställningar per capita i Sverige. Flest beställningar har Skara som kommer på en 30:e plats av Sveriges 290 kommuner. Ganska långt upp befinner sig också Skövde som kniper en 48:e plats. Färre beställningar har Tidaholm och Falköping som ligger på 164:e respektive 222:e plats.

Den populäraste produkten i Västra Götalands län visade sig vara Secret of love, en orgasmkräm. Produkten är helt enkelt till för att göra det enklare för kvinnor att få orgasm. Viktor Åberg är VD för Passion of Sweden och tror sig veta varför den är så populär.

Annons

— Jag tror det är vanligt att många har svårt för att få orgasm och många tycker att den här produkten fungerar. Vi har många återkommande kunder för just denna, säger han.

På plats nummer två kommer CatchLife Hygiene som är en rengöringsprodukt för de allra flesta sexleksaker.

Först på plats tre kommer en sexleksak. Det är en produkt som heter Auto Rabbit och är en form av vibrator som stimulerar både genom penetration och också vibration för klitoris.

— Det är en klassiker, en av de mest klassiska sexleksaker som finns, säger Viktor Åberg.

Han har sett ett generellt ökat intresse för och en ökad försäljning av sexleksaker de senaste åren. Den största ökningen skedde dock mellan 2000-2005 tror han.

— Jag tycker att det blir mer och mer öppet med sexleksaker överlag, bara det senaste året har vi haft en ökning med omkring 30 %, säger han.

Sex