13 av 14 elitserielag tror att Villa Lidköping spelar SM-final på Studenternas IP även nästa år – och nio av 14 tror att klubben försvarar sitt första SM-guld.

Fakta: Elitserien 2019–2020

Här är samtliga 14 lag i bandyns elitserie 2019–2020:

AIK (nykomling), Bollnäs, Broberg/Söde..

Fakta: Elitserien 2019–2020

Här är samtliga 14 lag i bandyns elitserie 2019–2020:

AIK (nykomling), Bollnäs, Broberg/Söderhamn, Edsbyn, Frillesås, Hammarby, Motala, Sandviken, Sirius, Vetlanda, Villa Lidköping, Vänersborg, Västerås SK, Åby/Tjureda (nykomling).

Premiäromgången:

Fredag 1 november: Motala–Frillesås, Hammarby–Åby/Tjureda, Edsbyn–Broberg/Söderhamn, Vänersborg–Sandviken, Västerås–Sirius, Bollnäs–AIK.

Lördag 2 november: Villa Lidköping–Vetlanda.

Det blev resultatet av det sedvanliga tipset i samband med upptaktsträffen i Uppsala.

"Ingen mättnadskänsla"

Annons

"Vi har absolut ingen mättnadskänsla, det är klart att vi vill vinna igen och att få känna en ren glädje. Det var mycket utandning när domaren blåste av finalen senast, det tog ett tag innan man kände glädjen över vad som faktiskt hänt", säger Villa Lidköpings tränare Johan Sixtensson enligt klubbens webbplats.

"Det är många intressanta lag som vill utmana och slå oss på fingrarna, kanske ännu mer än förra säsongen. Ligan har varit riktigt, riktigt bra i två år och det är väldigt öppet vem som kan vinna. Om du tar dig till semifinal så är det otroligt små marginaler som avgör", säger Sixtensson.

Saknar skyttekungen

Till den här säsongen saknas dock David Karlsson, Villa Lidköpings bästa målskytt någonsin som har avslutat elitkarriären. Å andra sidan är Albin Thomsen tillbaka i klubben efter tre år i Sandviken.

"Det är klart att man kommer sakna David i flera matcher men nu får vi andra ta ytterligare ett steg. Vi mittfältare kan göra något extra samt att vi får hitta lite nya hörnskyttar och hörnvarianter. Sedan tycker jag att en spelare som Albin Thomsen har varit grym hittills och det finns mer att hämta där", säger Sixtensson.

Edsbyn (tre röster) samt Bollnäs och Västerås (en vardera) fick övriga guldtips på upptaktsträffen.