Efter tre fina vinster tog det till slut stopp för Mikael Ymer i Båstad Challenger när Leonardo Mayer blev för svår.

– Det var en positiv vecka men några bra matcher. Jag kunde lika gärna ha åkt ut i den andra omgången. Tre bra insatser, men idag (fredagen) var jag inte med i huvudet. Jag försökte, men han bjöd aldrig in mig.

Ymer hade inför Båstad några tunga veckor. Men samarbetet med Peter Lundgren verkar ha gett honom ny energi.

Annons

– Samarbetet fungerar mycket bra. Vi har "connectat" väldigt bra som är det viktigaste. Det känns som han bryr sig på riktigt. Han är mer än en tränare, säger Ymer och berättar om vad den nykomponerade duon kommer att jobba på.

– Vi kommer att träna på att flytta fram positionen i banan och att straffa motståndaren lite mer. Men eftersom det har varit en tävlingsvecka har vi inte kunnat gå in på för mycket detaljer. Han vill inte snurra mitt huvud allt för mycket.

18-åringen meddelar också att samarbetet kommer att fortsätta efter veckorna i Båstad, som avslutas med Swedish Open där Ymer har tilldelats ett wildcard.

– Det tror jag absolut. Jag kommer att åka till Houston så småningom med Peter och då kommer vi få den tiden vi behöver på att jobba med mitt spel.

Vad betyder det att han har tränar Roger Federer?

– Han har en bra historik. Det han har gjort med alla tre spelare (Roger Federer, Marcelo Rios och Marat Safin) är egentligen magiskt. Alla tre har varit världsettor. Ingen kan någonsin ta ifrån honom vad han har gjort.