Lokalen som de hittills kikat på är den som Klädhuset M inom kort kommer att lämna. Andra lokaler som de sneglar på är tidigare Netto inne i centrum och Lidl ute vid Coop. Men handelsläget i Julahuset vid E20 är mest lockande.

— Vi har haft en träff med fastighetsbolaget. Det skulle passa bra där med närheten till en livsmedelsbutik. Där familjen handlar sin mat så handlar man gärna mode också.

Dock är den lokal som G&K Blanks Fastigheter erbjuder KappAhl inte riktigt vad de är ute efter säger Hans Jepson.

— Det blir på andra våning med rulltrappor, det är inte riktigt så bra tillgänglighet som vi är ute efter så den är vi inte helt nöjda med. Vi vill ligga på markplan, säger han.

Att invänta detaljplanen för den nybyggnation som väntar på grönområdet i anslutning till Citygross kan komma att ta tid, så det är inte heller aktuellt i dagsläget eftersom KappAhl vill komma igång så fort som möjligt i Skara.

Butiken det planeras för är en lite mindre butik i markplan på 600 kvadrat som de sett funkat bra på andra mindre orter.

Annons

— Men vi har fortfarande fullt sortiment, trots storleken, tillägger Jepson.

En tillbyggnad vid Citygross eller vid Jysk hade varit optimalt menar etableringschefen.

Visserligen kan de få ganska omgående tillgång till butikslokalen på andra våning.

— Men det blir lite väl mycket kompromisser och att iordningställa en butikslokal kostar ändå några miljoner.

En etablering av KappAhl skulle stärka modehandeln i Skara menar Hans Jepson.

— Basutbudet finns inte idag och det kan vi täcka. Tittar man på kartan så är det lagom långt till våra andra butiker. Skara är en vit fläck på kartan, säger han.

Han hoppas nu på att såväl G&K Blanks Fastigheter som kommunen ska ge KappAhl draghjälp när det kommer till deras nyetablering i Skara.

— Hade fastighetsägaren kunnat göra en tillbyggnad på 600 kvadrat så hade vi varit inne direkt, men de har inte velat göra något litet innan detaljplanen är klar. Det hade varit bra om kommunen tillsammans med Jula hade funderat över hur man skulle kunna lösa det.

En etablering skulle dels stärka handeln i Skara menar han, men också innebära fler arbetstillfällen.

— Det handlar ändå om mellan 5-7 nya arbetstillfällen.

Hans Jepson hoppas nu på en snabb lösning för KappAhls del och för Skaraborna som länge hoppats på fler butiker i stan.