För Bert Karlsson har det vägt fram och tillbaka under en tid om det blir Vänersborg eller Skara som kommer vara platsen för hans politiska comeback. Den tidigare partiledaren för Ny demokrati har nu bestämt sig. Han förklarar krig mot Skara kommun - och siktar på en plats i kommunfullmäktige.

— Jag har inte fått möjlighet till någonting i stan, allt har man satt stopp för. Det ska bli väldigt roligt att gå in i politiken nu. Vi startar ett parti: Skara framtid, säger han till Skaraborgs läns tidning.

Annons

Han säger att det inte handlar om någon slags hämnd som får honom att satsa på politiken. Anledningen är att det kommer fram folk på gatan och vill att han ska göra något. Så nu startas partiet Skara Framtid, men han siktar inte på att vara ett toppnamn.

— Jag kommer att vara med, men inte som nummer ett. Men jag vill absolut sitta i fullmäktige, jag kommer att ha den tiden. Det finns folk som vill gå in i partiet.

Vilka namn det handlar om kan han inte gå ut med än dock, det kommer i februari.

En av partiets frågor är enligt Bert att ta bort alla tjänstemän som inte kommer från Skara, då han menar att engagemanget för Skara inte finns på samma sätt när man som chef åker hem till en annan kommun när arbetsdagen är över. Genom att minska antalet tjänstemän och dra in konsulttjänster så kan kommunen spara 10-15 miljoner årligen, menar han. De pengarna ska istället läggas på personalen, tycker han.

Han vill också se till att Skara får digitala skyltar vid infarterna och att en opolitisk borgmästare tillsätts som kan stå mellan medborgarna och politiken. En annan fråga som partiet ska jobba för är att Skara ska komma högre upp på näringslivsrankingen.

Här kan du läsa hela artikeln.