Bakom sig har Kass humor tre säsonger med ”Uti Bôgda” och efter det kände humorkollektivet att det räckte och kände suget efter att göra något nytt.

– Jag tror att "Kära dagbok" kommer tilltala framför allt den lite yngre publiken. Vi ska aldrig glömma bort barnen och därför håller den lite den nivån. Sedan får vuxna ta att det blir lite löjligt ibland, säger Andreas Magnusson.

Den nya serien heter "Kära dagbok" och skiljer sig en hel del från ”Uti Bôgda” , men tittarna kommer att känna igen stråk av den tidigare serien, eftersom en del gamla karaktärer kommer att göra comeback, som Bertil antikhandlaren.

– Han dyker upp lite längre fram i serien.

Pastorn kommer folk också att känna igen, även om han nu fått en annan karaktär.

– Han kommer nog alltid att ha pastorn med sig i allt han gör, på ett eller annat sätt. Det sitter i hans ögon och skägg, säger Andreas.

"Kära dagbok" blev ett naturligt namn på serien och binder samman de olika sketcherna till en helhet.

– Det är ett format som vi tyckte var roligt att utforska och då passade det bra med en dagbok, säger Andreas Magnusson.

Här är ett klipp ur serien, som kommer visas i SVT Play:

"Kära dagbok" har beskrivits som en "Serie i dagboksform från humorkollektivet Kass Humor. Vi möter ofrivilliga vikingar som styr kosan mot Englands kust, vloggaren Conny Krock som never ever sviker sina followers och Bertil satsar på ny karriär samtidigt som Bosse Brasa släcker både liv och bränder."

Annons

I serien kommer en hel del Skaraborgska miljöer att skymta förbi: En frisörsalong och brandstation i Lidköping, Fornbyn i Skara, Häggum i Skövde och Kinnekulle.

– Kinnekulle är nog vår favorit. Det är så otroligt vackert. Det spelar liksom ingen roll var man sätter upp filmkameran, det blir alltid fint.

Spelar in rockalbum

Humorkollektivet drivs av lusten att skapa och egentligen spelar det inte så stor roll hur. Det kan bli film, videos eller musik.

– Vi i humorkollektivet träffades på det som förr hette Sockerbruket i Lidköping, på en ungdomsverksamhet för kreativa förmågor. Det var där vi lärde känna varandra.

Parallellt med inspelningarna till "Kära dagbok" har humorkollektivet spelat in ett rockalbum.

– Det kommer vi också självklart att spinna vidare på med roliga musikvideos till detta.

Inspelningen av "Kära dagbok" blev klar i vintras efter en intensiv period på cirka två månader.

Kommer sitta bänkade

Nu är det premiär den 6 mars på SVT Play och det är också bara där som serien kommer att visas.

– Vi hoppas att folk ska hålla till godo med de nya karaktärerna och vi jätteglada för all imput, både positiv och negativ. Självklart hoppas vi att folk ska tycka att den här serien är lika rolig som ”Uti Bôgda”. Fast det blir något helt nytt. Vi är väldigt spända på hur mottagandet kommer bli.

Humorkollektivet kommer att själva sitta bänkade framför TV:n när första avsnittet sänds, men inte för att njuta, utan mer för att nagelfara varje detalj.

– Vi i inspelningsteamet brukar göra det, sitta tillsammans och granska vad som kunde gjorts bättre. Vi sitter knappast och är nöjda, utan tanken är att hela tiden försöka lära sig.

Sedan håller gänget hela tiden på med nya projekt, som musikprojektet med rockalbumet.

Tv