Skövde HF:s säsong är över. Detta står klart efter bortaförlusten mot Höör, 24-32, som därmed tog sig vidare till semifinal efter 3-0 i matcher.

Och även om Skövde-spelarna inför matchen hade en uppförsbacke var besvikelsen enorm bland spelarna.

- Jag hade ställt in mig på att vi skulle spela hemma på söndag. Tror inte att någon i laget kände annorlunda. Vi har haft bra stämning och alla har varit laddade, säger Efraimsson.

20 minuter in i den första halvleken var Skövde HF målmässigt med i matchen. Men där gjorde Höör ett litet ryck som gästerna aldrig återhämtade sig ifrån.

7-8-underläget växte till 8-11 och därefter höll hemmalaget avståndet hela vägen fram till slutsignal.

- Det är så jävla tråkigt. Det känns konstigt. Vi är bättre än så här, att förlora tre raka. Det var verkligen inte omöjligt, säger Efraimsson.

- Nu i efterhand känner man att de är det bättre laget och det har de bevisat genom att vinna tre raka matcher. Men vi fick inte till det under matchen och när vi gjorde misstag blev vi straffade direkt. Det är det vi faller på.

Vad var det som gick fel?

- Jag vet inte. I dag slarvade vi lite och släppte många lägen. Det är olika efter varje match. Så jävla tråkigt att vi inte kan lösa det här.

Förlusten innebär att spelare som bland andra Sara Johansson, Tilda Matthijs och Malin Larsson har gjort sin sista match i Skövde HF-tröjan.

- Det är jättetråkigt att det ska sluta så här för dem och för oss som lag.

Skövde HF har nu förlorat två raka SM-kvartsfinaler. Förra året åkte laget ut mot VästeråsIrsta.

Vad behöver ni göra för att ta nästa steg?

- Bra fråga. Jag vet inte. Har inte hunnit tänka så långt än. Nu har vi haft fokus på slutspelet så jag har inte reflekterat. Men några spelare försvinner och vi lär behöva värva någon ny skytt och linjespelare. Några positioner kommer nog behöva fyllas på, säger Efraimsson.

Semifinalerna spelas mellan Sävehof-Skuru och Höör ställs mot Lugi.