Hon spelade fem minuter i den sista kvalmatchen när Skövde HF höll sig kvar i Elitserien i våras. När laget gjorde sin första träningsmatch för säsongen var Josefine Tempsch tillbaka på allvar efter skadan som hållit henne borta från handboll i nästan två år.

– För egen del var det svinroligt för jag har ju varit skadad i nästan två år. Att få vara helt tillbaka på planen och spela match igen var grymt skönt, det är ju det här jag har jobbat för under skadeperioden. Det var skitroligt att få förtroende att spela och att Rasmus (Poulsen) testade mig i olika positioner, säger hon efter matchen.

Hur känns kroppen nu efter första riktiga matchen på så länge?

– Jag är ju jävligt gammal också så det kan bero på det(skratt). Nej, men kroppen känns rätt bra, man är ju rätt mörbultad av försäsongen men så ska det ju vara så det känns bra.

Laget vann första matchen under nya tränaren Rasmus Poulsen.
Foto: Fredrik Sandquist

Hellton stod för motståndet i matchen som Skövde vann med 31-24. En segermarginal som nog borde varit större.

– Vi borde nog ha vunnit med ännu mer. Vi pratade om det efter matchen att vi är bra i första halvlek där vi visar att vi är taggade och springer mycket. I andra känner vi kanske att vi har matchen redan för vi slarvar mycket mer. Sen är det klart, det är första träningsmatchen så det är inte så konstigt att allt inte sitter. Man får se det som nyttigt att vi gör slarvfelen nu istället för sen när serien drar igång.

Annons

Det är mycket nytt inför den här säsongen med Rasmus Poulsen in som ny tränare för laget och en del nya spelare. det tror Josefine kan ha påverkat lagets insats i torsdagens match.

– Det är klart att det lite nerver och sådär för vi vet inte riktigt hur vi fungerar i matcher ännu. Men det är kul att se hur vi funkar tillsammans och det ska bli kul att se hur vi ska få ihop det här pusslet för det är ju samtidigt mycket som inte sitter idag. Vi har en bra grund men vi har som sagt en bit kvar innan vi är helt redo för seriespel.