På lördag bjuder Västergötlands innebandyförbund in till en tränarträff i Skara för ungdomstränare. Omkring 170 tränare från 20 av länets föreningar kommer att finnas på plats för att utbildas i allt som har med innebandy att göra.

– Vi kommer att ha två pass med grundutbildning och genomgång av hur man tänker inom innebandyn för att utveckla spelet. Sedan blir det även två pass om spelet innebandy i stort, ett pass om hur man skapar bra fysiska förutsättningar samt en utbildning om människan bakom innebandyspelaren, säger arrangör David Gillek.

Dagen kommer att inledas med en föreläsning av innebandy- och tv-profilen Niklas Jihde.

– Niklas kommer att prata om vikten av att dubbelidrotta. Han höll på med tennis länge och blev ändå världens bästa innebandyspelare, så jag tror att det kan vara bra att höra honom prata om vikten av att dubbelidrotta, säger David Gillek och fortsätter:

– Personligen tycker jag att det är viktigt att unga dubbelidrottar. Innebandyn uppmuntrar sina spelare att hålla på med flera idrotter. Samtidigt vill akademier inom andra idrotter, som till exempel fotbollen och hockeyn, begränsa det.

Händelserik lördag väntar Jihde

Jihdes föreläsning blir ett exklusivt inslag under lördagens tränarträff i Skara.

– Niklas brukar inte föreläsa men ville gärna ställa upp. Han är upptagen med sitt jobb på Viasat och har en kvällssändning på lördag, så det känns ju jätteschysst att han ställer upp.

Annons

Tidigare har mindre träffar för färre tränare i länet anordnats, då det varit svårt att hitta tillfällen som passar fler.

– Men i år gick vi ut tidigt och sade till föreningarna att inte boka in några matcher på det här datumet. Nu har vi matchfritt på lördag och räknar med att det kommer tränare från 20 av totalt 45 föreningar, så vi är jättenöjda.

Tanken är att tränarträffen ska bli ett årligen återkommande arrangemang.

– Ja, det är planen och hur det blir i framtiden beror mycket vad utvärderingen efter helgen säger. Vi har en vision om att ha en tvådagarsutbildning med övernattning och fler föreläsare nästa år, avslutar David Gillek.