När tidningen får fatt i den ständigt kringflackande fotografen Jesper Anhede är han på väg till New York för att därifrån resa till Costa Rica. Jesper är reklamfotograf och filmare med inriktning på destinationer och äventyr.

Fakta: Jesper Anhede

Ålder: 39

Bostadsort: Hjo

Familj: Flickvännen Cecilia Kallin som sjunger i Timoteij

..

Fakta: Jesper Anhede

Ålder: 39

Bostadsort: Hjo

Familj: Flickvännen Cecilia Kallin som sjunger i Timoteij

Yrke: Reklamfotograf och filmare.

Gör på fritiden: Äventyr och naturupplevelser i största allmänhet. Kitesurfar, ståpaddlar, leker överlevnad i skogen, snorklar/dyker, klättrar, vandrar.

Han har som en av tio svenska fotografer blivit uttagen till landslaget för att delta i World Photographic Cup 2017, som är en tävling där 28 deltagande länder tävlar i kategorierna porträtt, natur, illustration, reportage, bröllop och reklam.

– Det är första gången som Sverige deltar i World Photographic Cup och därmed också första gången vi har ett landslag inom fotografi, säger Jesper.

Annons

– Uttagningen bestod i att varje fotograf fick skicka in sex bilder. Jag har fått med bilder i kategorierna reklam, illustration, reportage och natur.

Stor spridning

Jesper får inte visa tävlingsbilderna ännu, men kan berätta att de har stor spridning både geografiskt och motivmässigt.

– En av bilderna är faktiskt tagen i Skövde på rockbandet Neverstore. Jag älskar när jag kan placera min hemtrakt på världskartan. Annars är det allt från undervattensfoto i Söderhavet till cowboyranch i Montana.

Många uppdragsgivare

Här i hemtrakterna består Jespers kundkrets av företag och organisationer, bland annat Hjo kommun, Skövde kommun, Skara Sommarland, Läckö-Kinnekulle, Almnäs Bruk och Skövdebandet Neverstore. Annars är det mycket resor som gäller för en äventyrlig fotograf.

– Nu är vi på väg till Costa Rica för att fota och filma för en kedja med femstjärniga ekologiska lyxlodger/hotell/resorts, det ska bli toppenroligt, säger Jesper.

Hur tror du landslaget kommer att placera sig i tävlingen?

– Jag hoppas självklart på vinst. Jag ser verkligen fram emot att få representera Sverige och min hemtrakt i ännu ett internationellt sammanhang. Jag har ju aktivt valt att bo i Hjo för att jag tycker att det är bästa platsen på jorden, och då har jag ändå varit nästan överallt.