Under -80 -90 och 00-talet tillhörde jag en av sponsorerna till vårt stolta IFK Skövde. Med glädje bidrog jag (mina företag) med stora summor för att stödja denna förening som jag fortfarande tycker är en viktig samhällsbyggare.

Profilerna var många i föreningen, både ideella krafter och betalda spelare samt inte minst tränare, då tänker jag inte på ”Ragge” Carlsson som säkert betytt mycket sportsligt utan mina tankar går då förstås till Gunnar Blombäck.

Annons

Denna enastående IFK-profil som förkroppsligade energi, glöd och vilja på och utanför planen. Jag tror att just Gunnar lade grunden till själva IFK-andan (säkert fler med honom) men för en utomstående från läktaren - hans energi och engagemang var något som i alla fall jag tog åt mig. Att han sedan blev för stor (?) för Skövde är nog en historia för sig – men Gunnar skapade i alla fall i någon mening IFK, klubben som nu efter år av ekonomiskt sargande, tagit sig upp ur graven tack vare (ironiskt nog samma generator som Gunnar) duktiga och engagerade personer som genom hårt och målmedvetet arbete åter fått klubben på rätt köl.

Mot bakgrund av detta se det trista som nu håller på att hända i Skövde HF är inget annat än början på ett moras för klubben. Magnus Frisk som varit tränare och varit klubben lojal i decennier, är inte bara en tränare i ”högen”. Han är SHF. Så vitt jag förstår har han haft massor med erbjudande hit och dit men varit klubben trogen och gått från framgång till framgång. Skövde är trots allt Skövde.

Att ”sparka” en tränare mitt under säsong och utan att förhandla eller tillse att detta sköts på ett snyggt sätt är inget annat än klantigt. Att göra uttalanden som ”någon har läckt” är ju rena Stasi-fasoner.

”Läckt”? Det är väl en idrottsförening vi talar om och en massa ungdomar samt vuxna så kallade ledare. Att inte ledningen klarar av att hantera en av Skövde HF:s mest lojala medarbetare är illa. Om nu inget annat framkommer som visar på motsatsen borde alla inblandade ta sig en riktig funderare över framtiden. Om en klubb värdesätter sitt eget ego framför lojalitet och framgång så är det något som är riktigt snett.

För övrigt tycker jag att den senaste skandalen, det vill säga med mobbingen i föreningen också var illa skött. I alla fall så som jag kunnat följa det.