Vet du mer? Är du på plats?
Tipsa

Olyckan inträffade strax före klockan 07.30 på onsdagsmorgonen, då ett tåg stött emot en lastbil som av okänd anledning stod tvärs över spåret i Vartofta, på väg mellan Falköping och Nässjö.

Lokföraren ska dock ha hunnit bromsa i tid, och ingen uppges ha skadats i olyckan.

– Ingen ska ha skadats fysiskt, men man håller på att evakuera de 110 personerna som befann sig på tåget nu, uppger Perry Malmberg, stabsbrandmästare vid räddningstjänsten.

Annons

Räddningsstyrkor från Falköping, Tidaholm, Floby och Skara skickades till platsen, och enligt Perry Malmberg skickade man även dit en så kallat katastrofcontainer.

– Vi skickade mycket resurser, bland annat en katastrofcontainer med tält och filtar. Men det fick vi tack och lov inte haft användning för, utan har kunnat köra tillbaka, säger Perry Malmberg.

Räddningstjänsten spärrade av platsen samt stängde av strömmen. Det blev stopp i tågtrafiken mellan Falköping och Mullsjö, som också påverkade sträckan Falköping-Nässjö.

Vid 12.30-tiden meddelade Trafikverket att trafiken på sträckan Falköping-Mullsjö åter var ingång efter olyckan.

Tidigare har tidningen rapporterat om att Trafikverket vill bygga en bro över järnvägen i Vartofta samhälle, ungefär där olyckan inträffade.

— Det är en del i ett projekt för att höja hastigheten till 160 kilometer i timman på vissa delar av Nässjöbanan, säger Mikael Andersson, biträdande projektledare på Trafikverket.