Tidningen har tidigare berättat om och talat med flera av de personer hon lurat. De berättar alla ungefär samma historia om hur de kontaktats efter att ha sökt efter olika barnsaker att köpa.

Skaraborgskvinnan har då kontaktat dem och sagt att hon har vad de letar efter och också bland annat levererat bilder på solsuffletter, handtagsskydd till barnvagnen och en speciell åkpåse.

Kunden har betalat, men leveransen dyker aldrig upp och när de kontaktar säljaren får de alla samma version.

– Hon säger sig ha skickat varorna och att posten måste ha slarvat bort dem, säger Isabelle Cermann, en av de drabbade.

Bluffade exmaken

Han har själv gått på bluffen om att Postnord slarvat bort de paket hon skickat till kunderna.

Annons

– Hon ringde upp mig och var ledsen och upprörd över att någon lagt ut varningar på nätet om hennes försäljningsmetoder. Jag trodde henne och ville hjälpa till, bad kunden ta bort varningstexterna och betalade tillbaka den summa hon skickat till min tidigare flickvän, berättar han.

Sedan har både han, hennes pappa och olika släktingar kontaktats av arga kunder när leveranserna av det de betalat för uteblivit.

Kvinnan agerar ofta under eget namn och via sin egen Facebooksida. Därmed är svindeln inte särskilt svårutredd för polisen.

Vet du varför hon agerar så här?

– Jag har faktiskt ingen aning. Hon har inte speciellt ont om pengar, mat på bordet och tar perfekt hand om våra gemensamma barn. Möjligen får hon en slags kick av att lyckas med bedrägerierna.

Exmaken konstaterar att hennes pappa också försökt tala med henne om bluffaffärerna, men det har tydligen inte gått in.

– Tydligen började det här redan när vi levde tillsammans. Jag har hört om kunder som drabbats för tre år sedan och jag har tills nyligen varit ovetande om näthandeln.

Nu radas polisanmälningarna upp hos myndigheterna och många av de som köpt barnsaker i god tro har också fått kontakt med varandra och kunnat berätta om sina erfarenheter.

– På ett sätt är en polisutredning bra, det ökar trycket och kan kanske få slut på det här. Tyvärr tror jag inte riktigt att hon insett allvaret i nätbedrägerierna.

Läs om kvinnorna hon lurat:

Läs om swisha inte pengar vid nätköp: