Inte ett moln så långt ögat kunde nå och en värmande sol. Det var inramningen för Veteranbilen och Mopedens kväll i Häggum. Fler och fler besökare trillade in och besökarantalet lär ha varit över 600 personer. Rekordmånga med andra ord.

Ordförande i Häggums hembygdsförening Anders Kindbom var nöjd med både väder och intresset för kvällen.

— Folket strömmar in, jag hoppas att alla ska bli nöjda.

Han lyfter fram de goda och billiga bakverken som en återkommande succé och berättar att det även i år blir en omröstning för finaste bil och finaste tvåhjuling. Anders Kindbom berättar att veterankvällen återkommer år efter år för att folk tycker om den. Han hade ingen aning om att det skulle bli så stort.

— Det blev en tradition, då får man ju fortsätta helt enkelt.

Annons

Sofie Jakobsson och Ida Lundell går runt och säljer splitternya tygmärken där ordet Häggum samsas med sol, himmel och gröna skogar. Sofie Jakobsson kom på idén och Ida Lundell som är textilkonstnär genomförde den.

— Jag kände att vi måste ha ett märke för Häggum, säger Sofie Jakobsson.

Ida Lundell fortsätter:

— Det är guld och gröna skogar, det är väl en sorts lokalpatriotism.

Noggrant putsade bilar stod uppradade på vid Emmes stuga i Häggum. I gräset satt Alfons och Meja Johansson från Falköping som var på veterankvällen tillsammans med farfar och farmor Krister och Christina Vigren.

— Det är en nostalgitripp, det är oväntat att det händer på ett sådant här litet ställe, säger Christina Vigren.

På scenen står Peder Sveder hela kvällen och spelar olika klassiker med sommarstämning. Han är på plats för andra året i rad. Han tror att det blir besökarrekord.

— Jag kommer att köra allt från Evert Taube till Eddie Meduza. Det är verkligen ett toppenväder i dag.