IFK Skövde ångar på i Handbollsligan. Med två matcher kvar av säsongen ligger IFK Skövde tvåa och ser därmed ut att få en hemmaplansfördel inför slutspelet.

Nu märks även IFK Skövdes framfart på landslagsnivå, detta i form av Jack Thurin. Den 19-årige högernian har blivit uttagen i a-landslagstruppen till dubbelmötet mot Norge i EHF Euro Cup.

Tillsammans med tre andra spelare – IFK Kristianstads Valter Chrintz, Skanderborgs Jonas Samuelsson (fostrad i IFK Skövde) och Lugis Alfred Jönsson – gör Thurin därmed a-landslagsdebut.

– Alfred är född 1998, Jack 1999 och Valter 2000 och har alla tre potential att bli viktiga landslagsspelare i framtiden. De har alla presterat på en hög nivå under relativt lång tid i Handbollsligan och det ska bli kul att se dem i a-landslaget och ge dem en chans att utvecklas ytterligare. Jonas är lite äldre (född 1991), men har gjort det väldigt bra både i danska ligan och i samlingar och matcher med ligalandslaget, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson till förbundets hemsida.

Thurin har hittills gjort 125 mål för IFK Skövde den här säsongen. Med det har han gjort näst flest mål i den interna skytteligan.

Thurin har tidigare varit med i ligalandslaget, men får nu alltså gå in med det "riktiga" landslaget.

Annons

– Det är självklart superkul att bli uttagen till något sådant. A-landslaget är ju något man drömt om att få vara med i ända sedan man började spela handboll. Det känns verkligen spännande och åtråvärt att få vara med bland de stora grabbarna ”på riktigt” denna gången, säger Thurin till IFK Skövdes hemsida.