Såg att bostäder/lägenheter fanns att köpa på Stenmursgatan i den så kallade Trädgårdsstaden i Skövde. Vid närmare granskning så tycker jag det liknar mer Asfaltstaden. Är detta en bra boendemiljö? Vem bär ansvaret för att man bygger så här? Man bygger en fin fasad mot gatan och sedan bryr man sig inte om den sida där barnen i husen skall leka.

Man skär på ett effektivt sätt av möjligheten för barnen att ta sig ut till invidliggande parkområden eftersom de då måste passera en effektiv spärr av parkerade bilar med ofrånkomliga backningsrörelser. Jag gissar att detta måste vara den asfalttätaste planeringen man någonsin sett i ett helt nytt jungfruligt område. Så “Asfaltstaden” kanske är ett mer passande namn.

Som småbarnsförälder skulle jag aldrig bosätta mig i ett sådant område. Är det kanske så att man vänder sig åt äldre som vill kunna ha koll på sin bil från sovrumsfönstret? Hur har detta kunnat bli möjligt?

Ni, både tjänstemän och politiker har ett ansvar för stadens utveckling och det är uppenbart att det i det här fallet blivit en totalmiss. Hur ser resten av Trädgårdsstaden ut? Är det bara fina fasader för besökaren och asfalt åt barnen?

Bekymrad

Relaterat: Trädgårdsstaden växer så det knakar – ska bli lika stor som Södra Ryd
Relaterat: Ny plan tas fram för etapp 4 i Trädgårdsstaden
Relaterat: Nu släpps villatomter i Trädgårdsstaden 3