Alliansen i Skövdes hypotes är att det krävs en gondollift och 12 m breda skidspår för att säkra kommunens framtida välfärd. Det hela hade faktiskt varit storartad komik om det inte vore för det faktum att det är just kommunens framtida välfärd som man riskerar genom att placera 300 miljoner kronor i vad som endast kan kallas ett högriskprojekt.

Deras tafatta försök att försöka utmåla sig själva som ansvarstagande genom detta vågspel lurar knappast någon, troligen inte ens dem själva.

Annons

Deras beräkningar om ökande skatteintäkter bygger väldigt osäkra grunder, ta till exempel att de räknar med 300 jobb inom byggbranschen. Om detta ska ge de intäkter som deras beräkningar bygger på krävs det att det i dag finns 300 arbetslösa byggnadsarbetare som betalar skatt i Skövde. Det finns det nog i dag ingen som tror på.

Samtliga övriga intäktskalkyler är helt avhängt att hotellet uppfyller sin del av avtalet. Katarina skriver att även om de inte gör det kommer det inte att kosta Skövdekommun något eftersom de 45 miljonerna kommunen ska betala för fastighetsköpet då inte betalas ut. Men då har kommunen redan investerat 250 miljoner och ökat driftskostnaderna med 20 miljoner utan att få någonting tillbaka…

Gällande deras grundlösa anklagelser om att vi skulle sakna strategier så tycks det som att minnet sviker å det grövsta. Vi har varit högst delaktiga i samtliga beslut gällande strategiska satsningar för kommunens framtid som fattats i modern tid. Det har varit kloka beslut som Gothia Science Park, byggnationen av Stallsiken och Arena Skövde.

Beslutet om Billingen och samarbetet med hotellet är inte ett klokt beslut, vilket också är orsaken till att vi motsätter oss det.

Vi vill utveckla Billingen i en takt som kommunen själv kan styra över, utan krav i ett vansinnigt avtal med privata näringsidkare.

Maria Hjärtqvist (S), gruppledare och Johan Ask (S), KSAU ledamot

LÄS MER: Socialdemokrater utan strategi

LÄS MER: "Vi tror inte på Katarinas drömprojekt"