Stadens parkeringslisor, rättskaffens ämbete vakandes över Skövdes gator mot parkeringssyndare. Med ett rättesnöre lika rakt som en tandpetare, trotsandes både bitande regn och kyla, tuktades felparkerare denna tisdag lika effektivt som likgiltigt.

LÄS OCKSÅ: Bättre kvalité med boendeparkering

Med raska steg lyckades parkeringslisan i ett svep bötfälla hela Lars Olofs gatan. Bilden som påvisar dramat utspelade sig utanför undertecknads köksfönster. De förtvivlade studenternas blickar över den gula lappen var troligen lika tom som deras kylskåp i slutet av månaden. De flesta parkeringssyndare såg ut att vara just studenter, unga killar och tjejer som lånat bilen av sina föräldrar.

LÄS OCKSÅ: Nu blir det beslut om boendeparkering

Datumparkeringen på Lars Olofs gatan måste upphöra! Som boende på gatan har jag själv missat och felparkerat två gånger inom loppet av fem månader. Det är krångligt att hålla koll på datum, inte minst efter ett hårt nattpass på stadens sjukhus.

Min rebelliska ådra över att medvetet utmana statsmakternas företrädare kittlar lika obefintligt som forsen på Arena Skövde. Stadens otippade extrainkomster från felparkerare borde åtminstone kunna rendera i en skylt vid infarten till Lars Olofs gatan.

Annons

En skylt som påminner intet ont anande studenter om gällande trafikreglemente. För mig fungerade det alldeles utmärkt att trafikera gatan denna tisdag. Trots att bilar parkerade på bägge sidor. Tvärtom bidrog parkeringen till en ökad trafiksäkerhet. Farten på gatan begränsades och blev lägre än vanligt, dock ej för sopbilen som körde lika fort som alltid.

Ta bort datumparkeringen i förmån för en 24 h parkering på Lars Olofs gata. Datumparkeringen göra staden otillgänglig och sprider en dålig känsla hos potentiella bosättare i vår vackra stad. Signatur: Aristoteles