Tidningen skrev nyligen om att Fokus folkets park är nära att gå under.

Fokus ordförande Christina Emanuelsson, och gänget från Avdelningen för funktionshindrade som arbetar i parken, vädjade om allmänhetens och kommunens hjälp. Läget var kritiskt, men det fanns hopp. Efter torsdagens insamling är det däremot en uppgiven Christina Emanuelsson som svarar i telefonen.

Fakta: Fokus folkets park

Folkets park i Skara byggdes år 1914. Sedan dess har det dansats rejält på dansbanorna och mån..

Fakta: Fokus folkets park

Folkets park i Skara byggdes år 1914. Sedan dess har det dansats rejält på dansbanorna och många band har spelat på scenerna. Förutom danser har det anordnats bingo, företagsfester, auktioner föreningsmöten och annat i lokalerna. Parken utanför har länge varit ett utflyktsmål. De senaste åren har parkens ekonomi däremot dalat och det senaste året har bara ett fåtal aktiviteter hållits.

Källa: folketsparkskara.se

— Utöver styrelsen var det tre privatpersoner som kom. Inte Skara kommun eller något. Vad jag vet är det ingen som skickat in pengar heller, berättar Christina.

— Det finns stora aktörer i Skara, jag hade hoppats på att någon hade kommit och ställt upp. Det hade inte gjort något för deras kassa. Vi hade kunnat ha en diskussion, jag bits inte.

Hösten avgör

Vad som händer nu vet Christina inte. Det finns ett stort underskott att jobba ikapp och i värsta fall resulterar det i en konkursansökan. De hundralappar som trillade in under torsdagen är inte till stor hjälp.

Annons

— Det beror på hur mycket folk som kommer på danserna, barnteatern och så. Kommer det mycket folk så går vi plus, så det är vad vi hoppas på.

Christina uppmanar alla som behöver hyra lokal att höra av sig.

— Allt som ger inkomst är vi intresserade av.

Som ett knivhugg

AFF, avdelningen för funktionshindrade, sköter om parken och stortrivs där ute. En av deras förhoppningar inför insamlingen var att någon skulle bistå med en gräsklippare då deras egna gått sönder.

— Reine på AFF blev så ledsen att han åkte därifrån i torsdags. Han kom direkt efter jobbet och det första han gjorde var att fråga efter gräsklipparen. Jag kunde lika gärna huggit honom med kniv, så ledsen blev han.

Kan fortfarande hjälpa

Christina understryker att det fortfarande går att hjälpa.

— Om någon känner 'fasen jag skulle ha hjälpt dem' så är det bara att ringa mig.

Hon är förvånad över det föga intresset, eftersom många hon pratar med verkar stortrivas i parken.

— Jag vet att det är många som nyttjar parken och jag vet att folk tycker om den.