Enligt Aftonbladet ska misstankarna mot 35-åringen vara starkare efter att flera spår på kläder och saker analyserats klart.

— Det är resultatet från analys av spår som gör att de stärkts, säger chefsåklagaren Anette Olsson till Aftonbladet.

Tidningen skriver vidare att spåren finns på kläder och olika saker som hittats på Kinnekulle.

— Det är DNA-spår vi har, säger Olsson till Aftonbladet.

35-åringen har varit häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. I häktningsbesluten står det: " ... för mord någon gång mellan de 7-12 juni i Blomberg, Götenekommun."

På direkt fråga om polisen vet vilken dag som Lisa Holm dog svarar chefsåklagare Anette Olsson:

– Hon försvann den 7 juni och hittades den 12 juni, under den tiden har hon dött. Vi utesluter inte något.

Annons

Den mordmisstänkte mannen häktades första gången den 16 juni och omhäktades den 30 juni. Nu när häktningstiden på nytt går ut måste åklagaren begära ytterligare en omhäktning.

– Jag kommer att lämna in en begäran om förlängd häktning i dag, säger Annette Olsson.

Åklagaren förklarar att de skäl som anges för häktning och brottsrubricering är oförändrade. Det gäller även den långa brottstiden.

Som chefsåklagare Anette Olsson tidigare uppgett för tidningen har bevisningen mot den misstänkte stärkts och att händelseförloppet har klarnat. Hennes begäran är att häktningstiden ska förlängas med fyra veckor.

– Min klient är förtvivlad. Han har samma inställning som tidigare – att han är helt oskyldig, säger den misstänktes advokat Inger Rönnbäck till TT.

Inger Rönnbäck förklarar att hon hört talas om att åklagaren anser att bevisningen har stärkts, men att hon inte har fått ta del av den bevisningen.

Mannens hustru, som häktades den 16 juni misstänkt för skyddande av brottsling, försattes på fri fot redan efter en vecka. 35-åringens yngre bror hölls häktad under två veckor och försattes därefter på fri fot.

Båda lämnade Sverige och befinner sig i sitt hemland Litauen. Formellt sett är de fortfarande misstänkta för brott och de ska till polisen ha lämnat uppgifter om var de befinner sig.

Anette Olsson förklarar att Litauen är ett EU-land och därmed är det enkelt att begära att de kommer till Sverige om de behövs som vittnen vid en rättegång.