Skövde Nyheter har tidigare ställt frågan till Skövde kommun och företagare i Skövde om det det kommer att bli någon storbildssändning på Hertig Johans torg från damerna fotbolls-VM, likt det arrangemang som gjordes förra året när herrarna spelade VM.

LÄS MER: Glädjebeskedet: Kommunen ger klartecken för storbild på torget

LÄS MER: Efter fjolårets succé- de vill sända VM på storbild på torget

Först såg det ljust ut. Ombyggnaden av Hertig Johans torg skulle bli klar tidigare än beräknat och kommunen såg i det skede inget hinder för arrangemanget. Men nu kommer andra besked.

Samtidigt som Sveriges damer är klara för kvartsfinal skriver Skövde cityförening, som var medarrangör förra året, i ett pressmeddelande att det inte blir någon storbildssändning.

”Tyvärr måste Skövde Cityförening meddela att vi inte kommer ha möjlighet att genomföra någon storbild på torget på det sätt som gjordes förra året i samband med herrarnas VM. Förutsättningarna i år har förändrats. Ombyggnaden av torget är ännu inte slutbesiktigat, och att anordna något på en yta som ligger längre från befintliga restauranger med alkoholtillstånd  ger helt andra regler, kostnader och förutsättningar. Vi kan bara beklaga och önska damerna lycka till! Styrelsen i cityföreningen genom Jan Sedenka, ordförande i Skövde cityförening”

Annons