Utöver Offecct var även Cidan Machinery i Götene samt Nimbus Boats Sweden, Lugnås, nominerade till priset. Men det var alltså Offecct som till sist blev utvalda.

I motiveringen lyftes bland annat fram företagets cirkulära affärsmodell och arbete med att minska materialanvändningen och återbruka komponenter och produkter fram. En affärsidé som uppenbarligen håller även på en internationell marknad, där Offecct agerar.

Priset för Årets butik gick till Apoteket Hjärtat på Elins Esplanad, som var representerad av en stor grupp från personalen, kvällen till ära festklädda i klänningar och tillhörande fjädreboor i cerise och svart.

Prisades gjorde även företaget Climator, som fick utmärkelsen Det goda exemplet för sin verksamhet. Motiveringen lät som följer: "Företaget har visat stort samhällsengagemang genom att ha gett möjlighet för en ungdom som står långt från arbetsmarknaden att växa och utvecklas genom praktik och arbete. Företaget har genom sitt arbete visat att det är möjligt att kombinera god företagsamhet och samhällsengagemang och är en god förebild för andra företag".

– Vi tror på mångfald både i arbetet och i samhället och vill att det ska avspeglas i vår verksamhet, säger Climators vd Johan Brunberg.